Læserbrev: Religiøse symboler på offentlige arbejdspladser

Læserbrev af
Anette Svindborg
Folketingskandidat Skive for Dansk Folkeparti og medlem af kommunalbestyrelsen på Mors

En stor del af den danske befolkning har i dag deres egne meninger, om hvorvidt de ønsker at møde personale, der bærer religiøse symboler – hvad end det er tørklæde eller et kors om halsen. Derfor er det værd at diskutere, om det skal være en del af hverdagen på offentlige arbejdspladser. Det mener jeg ikke, at det skal, for jeg mener, at vores offentlige system skal være trygt for alle og derfor ikke skal påvirkes af folks personlige religiøse overbevisning.

For de ældre, de syge og de svage er det nok, at de skal tænke på deres egen velvære og sundhed. Det bør ikke være nødvendigt for dem at skulle tage stilling til, hvem de vil være trygge ved at få hjælp fra i deres plejepersonale.

I offentlige institutioner, som skole, børnehave og andre pasningsordninger, bør personalets religion heller ikke være noget, der kan stilles spørgsmål til. Det vigtigste skal altid være børnenes velbefindende, tryghed og undervisningskvalitet.

Netop fordi personalets tro ikke skal komme til at påvirke deres arbejde, mener jeg ikke, at religiøse symboler bør bæres på arbejdspladser indenfor det offentlige. Der skal hverken bæres kors, tørklæder eller andre symboler. Kun på denne måde vil vi kunne undgå utryghed, spekulationer og unødvendige konflikter. Det er vigtigt, fordi det vigtigste indenfor det offentlige altid skal være den service, der skal ydes til vores borgere.

Forfatter

Related posts

Top