Læserbrev: Principper for ordentlighed

 

Læserbrev af Bo Fink
Enhedslisten, Mors

 

Er Enhedslisten virkelig pigesur, som Venstres gruppeformand, Hanne Haldrup, skriver? Eller er det Venstre som er løbet sur i principperne for ordentlighed? Vi mener sidstnævnte.

Anledningen er den famøse sag om ombytning af de to statuer i Nykøbing.

Sagen er god at blive klog på, hvis man vil forstå de politiske spilleregler på Mors, hvor Venstre har flertal alene.

Enhedslisten mener, at når borgerne stiller et forslag, der fuldt ud følger kommunens egen vedtagne politik, må de have en fuldt berettiget forventning om, at forslaget bliver taget alvorligt.

Men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med at have ret.

Det var i den ånd Enhedslisten stillede sit forslag om at lade det relevante udvalg se på sagen. Vi håbede på, at vores forslag ville blive accepteret, men vi var selvfølgelig også indstillede på, at det kunne blive et afslag. Som minimum forventede vi et svar.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne sagde blankt nej, og det var helt efter bogen. Jeg tror ovenikøbet, at vi kvitterede i positiv ånd for Socialdemokraternes svar, selvom vi ikke forstod det. Vi har også respekt for, at DF er så kongetro, at de reagerer voldsomt mod et forslag om at flytte Chr. d. 9.

Men Venstre! Herfra mødte vi en nedladende holdning. – Hanne Haldrup følte ikke, at hun behøvede at svare. Hun gad ikke. Hun gled af og henviste til borgmesteren,

Når vi skriver ”gad”, er det meget bevidst. Hun kendte udmærket vores forslag, for hun havde fået det tilsendt flere dage før end journalisten spurgte, og vi kan også af hendes læserbrev se, at hun faktisk har en holdning. Det er derfor en temmelig hovski snovski opførsel at føle sig hævet over at skulle svare på et forslag fra nogle borgere. Men det kan man åbenbart tillade sig, når man sidder med det absolutte flertal.

Der hvor uordentligheden så for alvor kommer ind er, at borgmesteren aldrig har svaret! Det vil sige, at Hanne Haldrup henviser til borgmesteren, som bare ikke svarer, og sådan sluttes kredsløbet. Derfor står det hen i det uvisse om Enhedslistens forslag bliver fremsendt til behandling i det relevante udvalg.

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top