Læserbrev: Politisk pres fremfor retssag

Læserbrev af
Thomas Jensen
De Konservative, Mors

I forbindelse med den kommunale udligning, er der sket en regnefejl. Resultatet er, at Morsø Kommune har fået 36 mio. kr. for lidt udbetalt. Det er mange penge – faktisk det samme som det kostede, at bygge det nye afklaringscenter tilbage i 2013.

Nogle borgmestre har valgt, at lægge sag an mod staten. En fremgangsmåde som Hans Ejner Bertelsen ikke vil anbefale. Han vil i stedet for diskutere sagen med økonomiudvalget i Morsø Kommune samt tage en dialog med staten.

De konservative på Mors mener heller ikke, at Morsø Kommune skal køre en retssag mod Staten. Det vil jo næsten være det samme, som dengang Morsø Forsyning og Morsø Kommune lå i krig og kørte retssager mod hinanden. Det fører ikke til noget godt. I stedet for regner vi med, at økonomiudvalget står ved deres økonomiske ansvar og arbejder for, at de 36 mio. kr. kommer i Morsø Kommunes kasse. Det burde jo ikke være så svært, da det handler om en regnefejl og pengene derfor tilhører morsingboerne.

Sådan lidt forsimplet kan man sige, at når man som privatperson betaler for meget i skat, så får man restskat tilbage senere. På samme måde bør Staten betale deres restance til Morsø Kommune.

Sådan er den virkelige verden nok ikke helt. Derfor bør alle 11 Nordjyske Kommuner stå sammen gennem kommunernes kontaktråd (KKR) og gøre fælles front mod Staten. Disse 11 kommuner står med de samme udfordringer. Vi må håbe, at KKR magter at få alle disse millioner af udlignings-kroner hjem til Nordjylland.

 

Forfatter

Related posts

Top