Læserbrev: På med ja-hatten, Kollerup

Læserbrev af Torben Overgaard
Folketingskandidat Det Konservative Folkeparti Thy-Mors

Det er ærgerligt, når en lokal valgt folketingspolitiker, som Simon Kollerup bruger en general udtagelse til at nedgøre vores dejlige område. Simon Kollerup har på Limfjord Update brugt Rasmus Jarlovs udtagelse om, at det skal være ”faglig forsvarligt” at udflytte flere statslige arbejdspladser til at tale vores område ned for at bringe sig selv i centrum.

Under overskriften ”Erhvervsministeren håner Nordvestjylland” kalder han det førnævnte citat for en hån mod Nordvestjylland. Jeg har svært ved at se, hvordan ønsket om, at det skal være faglig forsvarligt at udflytte arbejdspladser, bliver til at vi ”kan nul og nix i vores del af landet”. Jeg har på intet tidspunkt set nogen udtagelser hvor ”faglig forsvarlighed” betyder, at vi i Nordvestjylland skulle være faglige dårligere end andre steder. Det bliver da netop først et problem, når Simon Kollerup pludselig bruger sådan et citat til at vende den mod vores område specifikt – her kan man da tale om at nedgøre vores område. Ærgerligt at Simon Kollerup på den måde forsøger at udstille vores område udelukkende for selv at få noget omtale.

Man kunne også vende det om og tage ja-hatten på og være glad og stolt over de 51 statslige arbejdspladser der er kommet til Thisted kommune og tale vores område op i stedet. Jeg skal da være den første til at erkende, at vi gerne vil have endnu flere statslige arbejdspladser til området, således Mors også bliver tilgodeset og der kommer endnu flere til Thisted kommune. Men 51 er trods alt ca. 51 flere end da Simon Kollerup og Socialdemokratiet selv sad med regeringsmagten.

Jeg er selvfølgelig helt enig med Simon Kollerup at f.eks. fiskeristyrelsen fremadrettet ville kunne ligge i Nordjylland, og det vil jeg gerne være med til at præge (også Rasmus Jarlov) imod. Men det bliver ikke nemmere, når Simon Kollerup er ude og sige, at man med en udtalelse om, at man ønsker ”faglig forsvarlighed”, nedgør vores område. Lad os i stedet samle alle lokale kræfter om at tale vores område op og på den måde måske være med til, at der på et tidspunkt kommer flere statslige arbejdspladser til vores fantastiske egn.

 

Forfatter

Related posts

Top