Læserbrev: Opsang til selvudnævnte eksperter

Læserbrev af Meiner Nørgaard (DF)
Formand for Udvalget for Teknik og Miljø.

Nu hvor renoveringen af Højbro er i fuld gang kan jeg i dagspressen læse et par sure opstød fra to nyudnævnte selvbestaltede eksperter på området, Simon L. Simonsen og Kaj Hyldig.

Denne gang er det rækværkets udformning de er utilfredse med.

Opgaven med renoveringen af Højbro var i udbud og blev vundet af entreprenørfirmaet Arkil. Jeg vil opfordre de to eksperter til to ting. For det første vil jeg opfordre jer til at læse det forslag til renovering som Arkil indsendte og vandt opgaven med og for næste til at åbne øjnene når I kører under Højbro. Allerede nu kan man begynde at ane hvor flot broen bliver når den er færdig renoveret.

Med hensyn til rækværket kommer det til at ligne det gamle så meget som muligt, hvilket er lig med bevaring tilpasset nutidens krav. Det er nemlig sådan at de gældende sikkerhedsregler gør det nødvendigt med en tilpasning og det gøres selvfølgelig sådan at rækværkets udseende falder naturlig sammen med udseendet af den renoverede bro.
Der kommer lys oppe på selve broen, derudover etableres der lyskilder på jorden, der vil lyse op på broen.

Prøv at forestille jer en lun efterårsaften omkring mørkets frembrud, den nyrenoverede bro er oplyst, beplantningen omkring broen fremstår med den smukkeste grønne farve, Dannebrog vejrer flot på broen, det bliver en meget flot indgangsportal til Nykøbing.

Jeg glæder mig enorm meget til at broen er færdig renoveret og håber at alle morsingboere(måske minus et par enkelte “eksperter”) gør det samme, det bliver rigtig flot og samtidig skal vi glæde os over at Højbro bliver en vigtig del af den sikre skolevej for alle byens børn og unge.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top