Læserbrev: Nej til flere ansættelser

Læserbrev af
Ib Stanley KV21 kandidat Nye Borgerlige

Alternativet i Thisted kommune mener, at en god oplevelse i ens ansøgning om byggetilladelse er vigtigere end et højt tempo.

Og det er åbenbart godt nok, som det er nu. Det er jeg og Nye Borgerlige selvsagt uenige i. Jeg er helt enig i, at borgerne og erhvervslivet skal blive mødt af en høj service og kvalitet.

Men det retfærdiggør slet ikke en laden stå til, at man ikke optimerer mest muligt, så byggetilladelserne går hurtigt og nemt igennem systemet.

Det er både til gavn for bygherrerne og det kommunale system. Venstre i Thisted kommune ser anderledes på det end Alternativet.

Ifølge Venstre er der kun en løsning, og den består i at ansætte flere. Altså bruge flere af borgernes penge. Det bliver et nej herfra.

I Nye Borgerlige mener vi, at man først og fremmest skal se på, hvad der kan ændres og optimeres i processerne/arbejdsgangene.

På Thisted kommunens hjemmeside står der, at der er en sagsbehandlingstid på fire til seks uger, hvor sagen er fuldt oplyst. Og endnu længere, hvis det kræver andre myndigheders godkendelser. I Vallensbæk kommune har man noget, der hedder ”straks-behandling af byggesager”.

Det går i alt sin enkelthed ud på, at bygherre udfylder fyldestgørende den digitale ansøgning og vedhæfter nødvendig dokumentation. Så godkendes byggeriet indenfor tre dage. Straks-sager er enfamiliehuse, hvor der ikke kræves byggeteknisk sagsbehandling.

Det er avl- og driftsbygninger, samt industri og lager under 2000m2. Om- og tilbygninger kan også komme under straks-behandling.

Min pointe her er, at der må kunne frigøres en masse ressourcer, når borgerne selv får mulighed for at ”straks-behandle deres byggetilladelse”. Og mon ikke de fleste borgere vil udfylde et fyldestgørende ansøgning med relevante bilag i en ”straks-behandling”. Det er jeg overbevist om.

Det er noget, jeg og Nye Borgerlige forventer, man begynder at implementere før man hovedkulds bare ansætter endnu flere i den offentlige sektor som den universelle løsning.

LÆS OGSÅ:

– God oplevelse i byggesager vigtigere end tempo

 

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top