Læserbrev: Nej tak til flere elever i klasserne

Læserbrev af
Jens Dahlgaard og Pia Storm, medlemmer af kommunalbestyrelsen i Morsø Kommune for Socialdemokratiet.

Det politiske budgetforlig, som tirsdag d. 5. november skal færdigbehandles i Morsø Kommunes kommunalbestyrelse, indeholder en besparelse, som kommer til at give flere elever i klasserne på øens folkeskoler.

Beslutningen betyder nemlig, at skoleklasserne fremover skal kunne rumme helt op til 28 elever. Det vil være en rigtig skidt beslutning, som uden tvivl vil kunne påvirke, hvor meget tid den enkelte lærer eller pædagog har til den enkelte elev. En tid, som allerede er udfordret.

Derudover kan det meget vel betyde et større arbejdspres på personalet på skolerne, et udfordret undervisningsmiljø og et dårligere indeklima.

Det er øens børn og unge, der skal føre Mors ind i fremtiden. Det er derfor meget afgørende, at vi prioriterer dem højt. Man skal i den forbindelse huske, at i budgetforliget skal øens folkeskoler allerede spare på deres budgetter. Vi skal passe på, at en besparelse i dag ikke bliver til en udgift i fremtiden.

Selvom der er et stort politisk flertal for beslutningen, har vi stillet et ændringsforslag til budgetforliget. Ændringsforslaget går i alt sin enkelthed ud på at fjerne besparelsen om flere elever i klasserne fra forliget.

Morsø Kommune har fået flere penge i særtilskud for 2020 end forventet. Udgiften fra vores ændringsforslag kan sagtens rummes heri næste år, uden at det vil få konsekvenser for andre.

Om vi kan få flertal for vores ændringsforslag er noget uvist, men nu gør vi forsøget, og krydser fingre for at resten af kommunalbestyrelsen lytter til vores bekymring.

 

Forfatter

Related posts

Top