LÆSERBREV : Næssund Færgen – Sammen er vi bedst

Af Jette Jepsen

Kandidat for Venstre til Kommunalvalget d. 21. November i Morsø Kommune

Næssund Færgen – Sammen er vi bedst.

Mandag aften blev budget 2018 vedtaget for Morsø Kommune.

Der er så mange gode elementer i budgettet for 2018, derfor var det en stor glæde at stemme denne igennem.

Næssund Færgen har hvert år været en brik, i de budgetforlig vi i denne valgperiode har behandlet. Jeg har taget den politiske kamp hver eneste gang for Færgen – og derfor er det med glæde og taknemmelighed, at der er afsat 600.000 kr til Næssund Færgen i budget 2018, til hjælp til driften. Et beløb jeg tidligere har fremsat som ændringsforslag.

Færgen blev drevet af Færgeselskabet Thy – Mors indtil 2015, hvor færge forbindelsen over Næssund blev nedlagt. Udgifterne blev delt mellem Morsø og Thisted kommune med en fordelingsnøgle med 2/3 del af udgiften til Morsø Kommune og 1/3 del til Thisted Kommune. Inden Næssund Færgen blev nedlagt, var der afsat 2.300.000 kr til driften årligt i Morsø kommune.

Jeg vil her udtrykke stor tak til min Venstre gruppe – og hele kommunalbestyrelsen, for viljen til økonomisk at bakke op om det store frivillige arbejde, og bidrage sammen med fonde, private og erhvervsdrivende, der yder til at kunne bevare og drive færgen. Det betyder uendelig meget, at en samlet kommunalbestyrelse står bag. Sammen er vi bedst.

Jeg vil også give en opfordring til politikerne i Thisted kommune, til at støtte driften af Næssund Færgen. Vi må stå sammen om at sikre Næssundfærgen. Nu må Thisted Kommune vise om de økonomisk vil anerkende de mange frivillige kræfter der bliver lagt i arbejdet for at bevare en 750 år gammel infrastruktur og en bevaringsværdig kulturikon i M/F Næssund.

Som kandidat til kommende kommunalvalg, vil kampen for kommunal støtte til driften af Næssund Færgen fortsætte.

Forfatter

Related posts

Top