LÆSERBREV : Morsø skal være medlem af godadgang.dk

Af Kjeld Bak
Kandidat til kommunalbestyrelsen for Socialddemokraterne på Mors

De fleste mennesker shopper i butikker i gågaden, går på restaurant, går i biografen eller i svømmehallen, går tur i skoven eller bader fra stranden, tager på ferie og bor på hotel som den største selvfølge, Sådan er det desværre ikke for alle. Ca. hver femte borger har en funktionsnedsættelse af en eller anden art, som besværliggør de ting, der for andre er helt naturlige. Det går ud over livskvaliteten og trivslen. Derfor er det vigtigt, at vi som kommune sikrer god tilgængelighed til offentlige bygninger og udearealer.

Jeg vil foreslå, at Morsø Kommune i samarbejde med turistforeningen tilslutter sig ”Godadgang,dk”, der er en mærkeordning om adgangsforhold til forskellige steder. Det skulle gerne kunne få både kommunen og private til at lægge sig i selen for at sikre bedre tilgængelighed til gavn og glæde for vore borgere med handicap. I tilgift kan vi markedsføre Mors som en handicapvenlig ø, og derved få øget turisme.

Samtidig skal alle handicappladserne på P- pladserne skiltes synligt og snarest mulig tilpasses bilernes størrelse, så man ubesværet kan komme ind og ud af sit køretøj.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg i den nye kommunalbestyrelse vil slå et slag for, at folk med handicap får de allerbedste forhold og får del i velfærden i Morsø kommune.

Forfatter

Related posts

Top