Læserbrev: Mohamed-sag er fantastisk reklame for paradigmeskiftet

Læserbrev af
Ib Poulsen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti

Den meget omtalte somaliske slagteriarbejder Mohamed Ibrahim har fået forlænget sin opholdstilladelse, så han kan blive i Danmark. Han fik ellers oprindeligt inddraget opholdstilladelsen tilbage i 2017, fordi forholdene i hans hjemland var blevet forbedret så meget, at han godt kunne tage hjem ingen. Og så burde sagen jo være endt der.

Men nej. Tican fik den ”geniale” ide at flytte Mohamed over på natholdet, så den højere løn kunne medføre, at han kunne blive i Danmark på den såkaldte beløbsordning. Og nu ser det altså desværre endegyldigt ud til, at Ticans mange krumspring har virket.

Mohamed Ibrahim er sikkert en fin fyr. Men det giver for mig at se simpelthen ingen mening, at et dansk slagteri skal importere arbejdskraft fra Østafrika. Næste skridt bliver utvivlsomt, at han får kone og barn hentet herop. Det bliver næppe nogen overskudsforretning for Danmark med tanke på, at somaliske kvinder generelt har en elendig beskæftigelsesfrekvens.

Når Mohamed Ibrahim kan blive i Danmark, så skyldes det, at hans sag er blevet behandlet efter de gamle regler. Hvis sagen var blevet afgjort efter de regler, som netop er blevet vedtaget med det såkaldte ”paradigmeskifte”, så var han blevet sendt hjem til Somalia for at være med til at genopbygge sit hjemland. Sådan burde det være. Hans fremtid burde være i Somalia og ikke her. Og på den måde er Mohamed-sagen en fantastisk reklame for paradigmeskiftet. Godt at vi har fået lavet reglerne om!

Foto: Steen Brogaard

Forfatter
Tags

Related posts

Top