Læserbrev: – Man kan få meget sundhed for 26 mio. kroner

Læserbrev af
Lauge Larsen (S), medlem af Regionsrådet for Nordjylland.

Forleden blev det afgjort, at Falck ikke længere skal køre ambulancer i Nordjylland.

Det er umiddelbart meget specielt at tænke på, da Falck har kørt ambulancer i området i årtier. Men efter et udbud blev det besluttet, at de 4 områder, som regionen er delt op i, skal betjenes af PreMed og regionen selv. 2 områder til hver.

Med dennne løsning sparer regionen ca. 26 mio. kr. om året de næste 5 år. Det er mange penge. Og alligevel stemte Venstre, minus Lone Sondrup, og de konservative mod denne løsning.

De stemte for en dyrere løsning, hvor Falck var med. Til Nordjyske udtaler Venstres gruppeformand: “Modsat en kontrakt med et privat firma er der ingen garanti for, at det ikke bliver dyrere”. Selvfølgelig er der garanti for det. Regionen er mindst lige så effektive som Falck. Regionens hjemtagning af paramedicinerbiler og akut- lægebiler har fungeret uden problemer, både med hensyn til drift og økonomi. Regionen skal jo ikke udbetale udbytte til aktionærer. Region Syd har allerede hjemtaget det meste af det præhospitale beredskab, og det fungerer også uden problemer.

Flere har stillet spørgsmål ved om PreMed er kvalificeret, fordi de ikke har kørt ambulancer før i Danmark. I forbindelse med et sådant udbud er hele regionsrådet bekendt med alle relevante oplysninger om de enkelte tilbudsgivere.

Fra pressemeddelelsen efter afgørelsen fremgår det bl a.:

“PreMed består af erfarne folk, der har arbejdet på det præhospitale område i Danmark og udlandet i positioner, der er vitale for drift af ambulancetjeneste. PreMed er via ejerskabet en del af finske 9Lives Group og indgår derfor i tæt samarbejde med 9Lives. Som Finlands største private ambulanceoperatør med en årlig omsætning på et trecifret millionbeløb og årtiers erfaring med ambulancedrift, har 9Lives Group omfattende erfaring med implementering og drift af ambulancer”.

Så man må virkelig undre sig over, at gammmeldags liberale holdninger og måske lidt nostalgi skal styre Venstre og de konservative.

Det vigtigste hensyn er vel til skatteborgerne i regionen. Man kan få meget sundhed for 26 mio. kr.

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top