Læserbrev: Kom til Mors, Ole Droob

Læserbrev af
Lauge Larsen, medlem af Regionsrådet for Nordjylland

En gang for mange år siden var nuværende rektor på Hasseris Gymnasium, Ole Droob, ansat på handelsskolen i Nykøbing Mors. Da Ole var/er en fremragende fodboldspiller, kom han straks på det firmahold i fodbold, som vi havde på Mors. Et firmahold med spillere fra alle de lokale skoler.

Vi har haft mange hyggelige stunder sammen, og vi har vundet mange kampe sammen. Men nu kan jeg se, vi er kommet på hver sit hold, når det gælder opfattelsen af, hvorledes tilgangen til gymnasierne skal styres eller ikke styres.

Ole Droob er nu en dygtig rektor på et godt gymnasium, nemlig Hasseris. Ole mener, at eleverne ubetinget selv skal have lov til at vælge det gymnasium, de vil gå på. Det kan jo lyde både fornuftigt og ubureaukratisk. Hvem ønsker at bestemme over andre mennesker valgmuligheder?

Problemet er bare, at der er et stort dilemma i dette frie valg. Nogle unge er villige til at køre langt fra deres bopæl til et gymnasium beliggende i Aalborg. Disse elever fravælger altså det lokale gymnasium. En del af de mindre lokale, almene gymnasier er i forvejen sat under pres af små årgange og af, at lidt flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Ole Droob mener, at det er i orden, hvis et lokalt gymnasium må lukke, hvis der ikke er elever nok. Jeg er slet ikke enig i dette synspunkt.

Noget af det mest betydningsfulde for, om et lokalsamfund kan overleve, er tilstedeværelsen af ungdomsuddannelser. Så derfor er vi nødt til så lempeligt som muligt at styre det helt frie valg.
Vi skal have et Danmark i balance.

Jeg vil gerne invitere Ole til Mors igen for at han få lidt mere indblik i de små gymnasiers forhold og indblik i deres betydning for lokalsamfundet.

Og du skal nok blive godt beværtet, Ole, og du behøver kun at tage et sæt benskinner på!

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top