Læserbrev: Ikke for Nordjylland

Læserbrev af
Lise Bech, MF, Fødevareordfører for Dansk Folkeparti

I valgkampen sidste år kunne man i det nordjyske se store plakater med Mette Frederiksen. De var på busholdepladser, andre steder og på mange busser. “Tiden er inde til en nordjysk statsminister”, stod der.

Jeg er selv her fra Nordjylland, men jeg fattede aldrig helt, hvad det der handlede om. Bornholm og Sønderjylland, ja selv dem ovre i København, skal vel også have en statsminister? Og en statsminister bliver jo, trods alt, hverken bedre eller værre af at være fra Nordjylland?

Og lige nu må vi konstatere, at Mette Frederiksen og hendes historisk enerådige regering ikke gør noget godt, heller ikke for Nordjylland. Ja, slet ikke for Nordjylland. Regeringen har lukket syv nordjyske kommuner ned og skabt bøvl, besvær og økonomiske tab for tusinder af mennesker. Og anledningen er en mutation af Corona-virus, som måske-måske ikke kan skade de kommende vacciner.

Og nu er det oven i det sat gang i en nedslagtning af mink, der viser sig at være bundulovligt og muligvis inderligt overflødigt.

Rundt om de stakkels mink, der får en kummerlig død, er der mennesker, hvis liv og udkomme skades, måske for altid.

Landmænd føler for deres dyr, også dem i bure uanset, om det er høns eller mink. Jeg vil vove at påstå, at de reelt føler mere for deres dyr, om de så skal ende som mad, foder eller pels, end de storbysmarte cafe latte-slubrende godhedstyper, der hævder, at dyrevelfærd er det primære i deres verden.

På Christiansborg, hvor jeg har mit arbejde, er vi meget optagede af, at regeringen har brudt grundloven og at både statsministeren og fødevareministeren mildt sagt er gået for langt. Det er proces og det er jura og det er vigtigt.

Men jeg er altså også optaget af, hvordan vore mange medborgere heroppe, hvor jeg bor, behandles. Og jeg er optaget af, at de hurtigst muligt får deres liv tilbage og at mink-farmerne hurtigst muligt får mulighed for igen at retablere en produktion. Til gavn og glæde ikke bare for dem, men for hele Danmark. Erhvervets bidrag til fællesskabet er ikke under 5 milliarder kroner om året.

Og i den forbindelse må jeg noget trist konstatere, at indtil nu har Mette Frederiksen desværre ikke været statsminister for Nordjylland. Jeg havde forventet mig noget mere og bedre!

Foto: Steen Brogaard

Forfatter
Tags

Related posts

Top