Læserbrev: I vore landsbyer

Skrevet af
Ansgar Nygaard, formand for Bedre boliger på Mors

For et par uger siden havde Kjeld Bak Ø. Assels et læserbrev i LimfjordUpdate og Morsø Folkeblad, omhandlende sanering af dårlige boliger.

Kjeld formulerer det som om det er Bedre boliger på Mors, der træffer beslutningen om køb og evt. nedrivning af et hus, det er ikke tilfældet.

I Bedre boliger får vi af og til henvendelser ang. ældre huse, dødsboer, som man gerne vil afhænde, er der ingen der vil købe et sådant hus, er det jo også en god måde at spørge Bedre boliger, om det er noget de kan være behjælpelige med, det er også sket i Ø. Assels. Så vidt jeg husker Kjeld henvendte du dig også ganske fornuftigt til Bedre boliger vedrørende din mors hus.

Bedre boliger køber ikke huse før det er godkendt af Morsø kommune, også hvad der må bydes for huset, hvad enten det er på tvangsauktion eller direkte køb, bliver det besluttet fra kommunal side . Bliver huset så købt på den ene eller anden måde er det også en kommunal opgave ang., hvad skal der ske med huset.

Der er kommet en del huse væk de sidste år her på Mors, dermed også i Ø. Assels, om det er for mange er der selvfølgelig delte meninger om, det er da i hvert fald fra den dårligste ende husene er forsvundet. Det står da også enhver frit for at købe et af disse her omtalte huse, og renovere det, så huset er beboelsesværdigt, der gælder visse regler herfor. Den formidling hjælper Bedre boliger gerne med, det samme gælder også ved tvangsaktion, her hjælper Bedre boliger også gerne, hvis man har udset sig et hus og give bud her på.

Her på det sidste har der været to huse til salg på Mælkevejen, den ene blev solgt direkte, rigtig godt, den anden blev købt af kommunen og bliver nu sat til salg. Det er ikke kritik vi får mest af ang. hvad der er sket på hele Mors, med den sanering af de dårligste boliger, tvært imod hører vi tit, at man synes det er kommet til at se rigtig godt ud, det gælder både i Nykøbing og rundt i vore landområder og landsbyer. Der er også forsvundet meget saneringsværdig bygningsværk de sidste år.

En gang i sin tid da Bedre boliger på Mors blev startet var der mange der tegnede aktier i Bedre boliger, der iblandt også vore pengeinstitutter, formålet var at få de dårlige tomme boliger væk. Også kreditinstitutioner lovede at når vi i Morsø kommune fik ryddet op i den dårligste boligmasse, og det dermed blev kønnere i landsbyerne, blev det også mere attraktivt for dem at yde lån, også ude på øen. Den tid må være kommet nu.

Beboerne her på Mors har i den grad været med til at Mors er blevet en kønnere ø. Så det er vigtigt at vi sammen taler Mors op som den kønne Ø det er, og hvor attraktivt det er at købe hus og bosætte sig her på Mors, også i vore landområder.

Foto : Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top