Læserbrev: Hvorfor svigter S Thy Teater?

Læserbrev af
Alice Brohus Skriver, Amtoft

Thy Teater fik desværre dødsstødet før ”corona-dødsfald” var muligt i DK. Nu er det svære tider for os ALLE. Kan det udnyttes af de Politiker, som skal have deres synspunkter vedtaget? Eller? Hvad der foregår i Thisted Kommune er svært at følge med i. Først får jeg at vide, at EAKU møde den 18 marts, er udsat på ubestemt tid, og dermed er sagen om afgørelsen ang. Thy Teater også udskudt. Nærmest tilfældig tjekker jeg alligevel TK-hjemmeside torsdag 26/3 aften, og kan da læse, at EAKU har afholdt møde mandag 23 marts, Thy Teater har været på. Thy Teater er kun nævnt i en af Udvalgets indstillinger til Byrådet. Samtidig er der absolut STOR uenighed i Udvalget.

I en ”krisetid” er det bl.a. Teater, som giver mennesker forøget glæde og livskvalitet, specielt et Teater, som ALLE Thisted Borger har råd til at besøge, vi beder jer genforhandle en ny Egnsteater aftale med Thy Teater.

Den her Thy Teater sag, bliver desværre mere og mere ”betændt”. For os Borgere, som har gjort indsigelse i massevis, lyder stadigvæk vores spørgsmål, og mest til nogle i den Socialdemokratiske gruppe, hvorfor gør I dette her? Det er ikke Socialdemokratisk Politik, jeres bagland ønsker Thy Teater bevaret som Egnsteater. Hvem støtter I? Jeres vælgere? eller? Der findes heldigvis stadigvæk Socialdemokrater i Byrådet, som er ansvarlige overfor deres vælger/bagland, og lytter til vores ønske? Men hvor mange tør?

VI spørger igen:

Hvorfor vil I lukke et velfungerende Teater? Lukning af Thy Teater bliver både dyrere for Thisted Kommune, samt Teaterudbuddet bliver meget ringere. Hvorfor?

Samarbejde/Egnsteater aftale med Limfjordsteateret? Vil I virkelig gøre Thisted Kommune til en bi-kommune til Morsø Kommunes egnsteater, akkurat som Skive Kommune for ikke så mange år siden var det. Og det var jo som bekendt ikke særlig vellykket. Hvis der var ”krig”, hvad ville man kalde dem, som svigter sine egne?

Dernæst hvordan kan I behandle Thy Teater, som I gør? I taler ikke med dem? De sidder ikke med ved forhandlingsbord? Det er også dem det drejer sig om? I taler om samarbejde? Accept af ALLE?

Kæmpe Tak til alle jer i Byrådet, som indser værdien af eget Egnsteater.

Kære Socialdemokrater, jer som føler ansvarlighed overfor os Thisted Borgere, som har valgt jer, lyt til jeres hjerte, lyt til jeres bagland, og stem for at bevare Thy Teater som Egnsteater. TAK.

 

Forfatter

Related posts

Top