Læserbrev: Før midtjysk motorvej op til A26

Læserbrev af
Ib Sørensen, Thisted

Der er igennem flere år blevet arbejdet hårdt og målrettet fra forskellige sider på at forbedre den trafikale infrastruktur. Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti fremlagt et udspil.

Man kunne læse i et indlæg her på Limfjord Update den 25. marts fra en lang række fremtrædende erhvervsfolk, at udspillet slet ikke er så ringe endda! I mine øjne er udspillet dybt uacceptabelt, og som almindelig borger er jeg træt af vestjysk beskedenhed og mangel på visioner.

Jeg vil, at den midtjyske motorvej videreføres op, venstre om Sunds, ind imellem Vinderup og Mogenstrup, og videre med afkørsel mod Skive og ender ved rundkørslen ved Vium på A26.

Derfra fortsætter de eksisterende planer om vejnettet nordvest over. På den måde vil man, fra f.eks. Hanstholm Havn, have en halv time til motorvejsnettet. Jeg er fortaler for, at man skal gå efter det mest optimale. Da jeg i 2004 skrev et indlæg, at man i forbindelse med udvidelsen af Hanstholm skulle gå efter krydstogtskibe til Thy, fik det ikke den store tiltro.

Jeg anerkender, at den løsning, der ligger på bordet lige nu er bedre end ingenting. Faktum er bare, det er ikke godt nok. Man sidder tilbage med følelsen af, at de har fået en slikpose i det vestjyske, og så holder de nok kæft!

I min optik er det en rigtig dårlig løsning på den lange bane for Mors og Thy. Vi skal have den midtjyske motorvej ført op til A26 ved Vium. Mindre kan ganske enkelt ikke accepteres politisk. Det er sund fornuft.

Det kan ikke reduceres til et spørgsmål om antal af borgere og virksomheder. For er det hønen eller ægget, der kom først? Det handler om at skabe lige muligheder for vores erhvervsliv. Og forslaget her vil skabe reelle vækstbetingelser for vores erhvervsliv, og bosætning for Mors og Thy, og dermed skabe et reelt sammenhængskraft og balance i Danmark.

Forfatter
Top