Læserbrev: Et budget for alle?

Læserbrev af
Rasmus Christensen
Formand for Karby Borgerforening

Jeg sidder og læser lidt i folkebladet omkring budgettet for 2019, og der er flere ting der falder i mine øjne.
Der er mange gode ting. Fx skal der gives 2.5 mill til udsatte børn i skolerne, det er da dejligt, jeg tænker at der må være en del af de penge der kommer til at gå til at finde et alternativ til de overbygningsbørn der ikke kan være på dueholmskolen? (Det jeg bragte på banen i valgkampen og som senere blev venstres idé) Jeg tænker også at der kan bruges penge på at øge samarbejdet mellem fri og folkeskoler, noget der også var meget vigtigt for V i valgkampen.

200.000 til en frivillighedsfest? Hos os er vi også frivillige uden en fest, men det er måske kun på landet? Jeg tænker at pengene er bedre brugt på at gøre det nemmere at være frivillig, fx som når man som forening skal holde byfest og behandlingstiden er lang på tilladelser til festen!

Næssundfærgen får 500.000 de næste 3 år. Sidste år var det 600.000, og der blev i valgkampen flere gange lovet, bl.a. af vores borgmester viceborgmester og flere fra V, at det beløb ville fortsætte ud i fremtiden. Men var det kun fordi det var valgår? Var det et valgårsbudget hvor alle fik en bid af kagen?

Vi er selvfølgelig glade for at Næssundfærgens venner bliver belønnet for det store stykke arbejde de gør for at holde gang i så vigtig en ting for vores del at øen. (Vi håber at Thisted også snart får pungen op) Færgen er altafgørende for vores infrastruktur og samtidig med det, så er Næssundfærgen vel også det sted på øen hvor der sker flest kulturelle ting i løbet af et år? Det er en sjov tanke at man så ikke får færgen til at blive en del af kulturmødet, det ville jo være en go måde at sprede, et fantastisk kulturmøde mere ud på øen. (den idé må gerne stjæles) For kulturmødet er en KÆMPE ting for Nykøbing, men det kunne være fedt hvis alle fik lidt mere ejerskab over det.

Jeg studser også over et lille citat fra avisen: ”Der kan ikke stilles ændringsforslag og aftalen vil kun blive genforhandlet ved kollektiv indblanding udefra” Hvor er demokratiet, eller tager det for lang tid?

Til sidst, hvornår kommer der i øvrigt svar til Aage Brusgaard ? Pudsigt at det alene er øens yderste områder der gør “væsen” af sig. Er det fordi de bare er “trælse” eller er det fordi de øvrige områder på øen tilgodeses hele tiden, uden de behøver at give lyd fra sig… svar imødeses men kommer de mon ????

Med venlig hilsen
Rasmus Christensen
Formand for Karby Borgerforening

Forfatter

Related posts

Top