LÆSERBREV : Er øens børn bedst tjent med store institutioner eller?

Skrevet af Rasmus Christensen
Kandidat til kommunalbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti på Mors

Er øens børn bedst tjent med store institutioner?

Efter den nye skolestruktur blev lavet, har vi på øen 4 kommunale skoler. Et fint antal når vi nu er så heldige at vi har så mange gode friskoler også.

Men jeg kan se problemet for øens store skole som samtidig er øens eneste kommunale overbygningsskole. Hvad stiller vi op med en elev der har en uheldig skolegang, fx hvis han er uden venner, bliver mobbet eller laver så meget ballade at han ikke kan blive på skolen? Det er ikke muligt for en overbygningselev at skifte skole uden der kommer forældrebetaling. Er det ok? Kan vi nøjes med at have den ene mulighed?

Hvordan kan vi løse det? Er det ved at lave overbygning igen på Jølby skole, eller er det ved at styrke samarbejdet mellem fri- og folkeskolerne? Kan kommunen i samarbejde med socialforvaltningen være med til at betale friskolen for den udsatte elev som ikke kan blive i folkeskolen? Jeg ser flere muligheder og jeg synes det er vigtigt med alternativer.

Det samme kan siges om da by børnehaverne blev lagt sammen til den nye børnehave ved MC Holm skolen. Er det 200 børn samme sted for mange? Havde børn og forældre været bedre tjent med mindre institutioner hvor de ansatte kender alle familier og omvendt? Jeg ved godt hvad jeg personligt ville vælge. Jeg vil til enhver tid vælge et mindre sted for mit barn. Et sted hvor både hun og vi som forældre er 100 % trygge. Jeg siger ikke at pædagoger og lærer ikke gør et fantastisk stykke arbejde, for det er jeg sikker på de gør! Men er rammerne de rigtige?

Der er i valgkampen meget fokus på at vi skal tænke på mennesket, er det blevet gjort ved sammenlægningerne? Jeg ved pengene er svære at finde, og der skulle spares. Men er det ikke en mulighed med flere minder børnehaver med en fælles ledelse? Og fælles møder på tværs af børnehaverne? Så kunne vi have 3-4 afdelinger med forskellige specialer, fx en skovbørnehave, der er rigtig mange muligheder. Boede jeg i Nykøbing ville jeg være glad for at have Lundkjærvejs børnehave som et mindre alternativ, men der er jo et begrænset antal pladser.

Forfatter

Related posts

Top