Læserbrev: En livsnerve i klemme

Læserbrev af
Peter Skriver Nielsen
Kommunalbestyrelsesmedlem Thisted Kommune (A)

Rundt omkring i vores kommune findes det der lokalt binder både de mindre samfund og dets beboere sammen.

De hedder forsamlingshuse, aktivitetshuse eller måske beboerhuse, og bag dem alle sammen står et korps af frivillige borgere.

Mennesker der ofrer en stor del af deres fritid på at skabe sammenhold og mulighed for den lokale fest eller måske bare samvær der for alle aldre betyder så meget, og for vor kommune et aktiv der er med til at sikre det gode liv i vore små og større byer.

Men, i over et år har det nu oplevet at kassen drænes fordi de ikke kan få den lejeindtægt der er så vigtig for driften af disse herligheder, hvor kun lokalsamfundet får glæde af omsætningen, og lige der hvor det gavner og knytter bånd mellem mennesker.

Alle falder de lige igennem systemet der skal sikre overlevelse og mulighed for genåbning og drift når vi igen må forsamles til fester og sammenkomster.

På Mors har de kunnet finde en pulje der kan spæde lidt til, det håber jeg også kan lade sig gøre her i Thy, så vi ikke risikerer at dræne de frivillige kræfter der forhåbentlig snart kan tage fat igen.

Jeg ved der har været henvendelser fra nogen, til politikere fra kommunalbestyrelsen, jeg selv har opfordret til vi lokalt får det på dagsordenen, det er ikke lykkedes endnu, og jeg ved der er henvendelse på vej til forvaltningen, som jeg har opfordret nogen til at gøre.

Derfor vil jeg gerne opfordre jer der driver disse vigtige samlingspunkter, send en opfordring eller en ansøgning til Thistedkommune@thisted.dk, hvis i mener det kunne gavne jer og jeres sted.

På et tidspunkt fik jeg at vide revisionsfirmaer kunne hjælpe stederne med at søge ind til en national pulje, men det var en and, og derfor har jeg selvfølgelig også henvendt mig til erhvervsministeren med en opfordring, til en ordning der på landsplan vil kunne holde hånden under disse fantastiske samlingspunkter.

Forfatter

Related posts

Top