Læserbrev: En leder uden perspektiv

Læserbrev af
Hans Ejner Bertelsen, Borgmester Morsø Kommune

Da jeg læste lederen i Morsø Folkeblad i lørdags den 16. marts, blev jeg lidt ærgerlig. Ikke fordi den kritiserer mig og andre politikere, men fordi den er udtryk for en mavesur og egentlig også egoistisk holdning. Opgivende – helt uden perspektiv og blik for det store billede. Jeg synes, det er trist, hvis læserne får samme opfattelse.

Thisted, Morsø, Skive og Herning kommuner satte for et lille års tid siden vores fælles kræfter ind på en forbedret infrastruktur i hele det nordvestjyske område. I vores landsdel er vejene den livsnerve, der fører til vækst og udvikling, og vi er ret underforsynede med hensyn til statslige investeringer inden for den sektor.

Nu er det via regeringens infrastruktur-udspil lykkedes at få tilsagn om de første 609 mio. kr. Det havde vi næppe fået, hvis hver enkelt kommune var troppet op på Christiansborg med et snævert, lokalt ønske. Tværtimod har politikerne fra alle partier rost os for at skabe sammenhold mellem 4 kommuner i en sag af vital betydning for en hel landsdel.

Og det er jo sådan, dette projekt skal ses. I Thy og på Mors får vi også glæde af, at vi kan komme hurtigere ned til motorvejsnettet. Derfor kan jeg på hele projektets vegne godt være glad og stolt. Men jeg er samtidig borgmester på Mors. Og jeg tror godt, Morsø Folkeblads læsere – trods avisens leder – ved, at jeg har brugt og fortsat vil bruge min tid og min indflydelse til gavn for hele Mors. Og i den rolle kan jeg samtidig godt være lidt skuffet over, at infrastruktur-udspillet ikke rummer penge til forbedringer af Rute 26 over Mors videre mod Skive.

Det er så dét, lederskribenten kalder for en U-vending. Det gør han kun, fordi han ikke kan – eller vil – se det store perspektiv i dette projekt. Samtidig vælger han – mageligt – at være opgivende og lade, som om spillet er tabt for Mors.

Det er en holdning, der ikke deles af ret mange af avisens læsere, er jeg sikker på. Der er her tale om et udspil fra regeringen, som nu skal forhandles og tilpasses. Her er der mange muligheder for at få Mors tilgodeset, og jeg vil kæmpe indædt for at få del i den pulje på 5,7 mia. kr., der er afsat til forbedring af det eksisterende vejnet .

Så for mig og mine borgmesterkolleger i dette fælles projekt er kampen ikke slut. Den er først lige fløjtet i gang. Vi kæmper videre, og der er masser at kæmpe for. Men Morsø Folkeblads lederskribent har åbenbart valgt at sidde opgivende tilbage. Så vi skal nok ikke håbe på, at Morsø Folkeblad finder tiden inde til at spille en aktiv rolle i kampen for bedre veje i det område, hvor avisens læsere bor?

Og når nu vi snakker U-vending: Da Mors fik penge til bl.a. et østersklækkeri, blev jeg og Venstres folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen af flere medier kritiseret for at føre ’sognerådspolitik’. Nu kritiserer avisen os for ikke at føre den form for politik. Tjah…

Foto: Venstre Mors

Forfatter

Related posts

Top