Læserbrev: Coronaskat vil sætte skub i dansk økonomi

Læserbrev af
Lauge Larsen (S), medlem af Regionsrådet for Nordjylland 

Martin K. Madsen fra Liberal Alliance svarer i går på mit læserbrev fra i søndags. I mit læserbrev foreslog jeg en Coronaskat, en skat der først og fremmest skal betales af den mere velbjergede del af befolkningen.

Meningen med coronaskatten er at sætte skub i den danske økonomi, som er gået næsten i stå. Regeringen har gjort det eneste rigtige og sendt et trecifret milliardbeløb ud til virksomhederne, således at de kan undgå at fyre medarbejdere. Desuden er der lavet en hjælpepakke specielt rettet mod de små næringsdrivende, så de undgår konkurs.

Især med den netop offentliggjorte forlængelse af nedlukningen af Danmark, er det tvingende nødvendigt med disse hjælpepakker. Men det store milliardbeløb, som staten i de kommende uger sender ud til erhvervslivet, vil komme til at påvirke statens økonomiske muligheder i de kommende år.

Derfor er det vigtigt at opkræve en skat hos de mest velbjergede. Denne skat vil ikke sætte disse befolkningsgruppers fobrug ned, og således heller ikke skabe yderligere arbejdsløse. Man ved, at de velbjergede vil betale skatten med en del af deres opsparing. Staten vil således kunne støtte især de mindre nærngsdrivende i den kommende tid, og man vil også kunne give de øvrige befolkngsgrupper mulighed for et større forbrug.

Det vil skabe masser af arbejdspladser. Det er almindelig økonomisk teori, det er sund fornuft og det er god socialdemokratisk politik.

LÆS OGSÅ:

Læserbrev: Skattestigninger vil være tudetosset!

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top