Læserbrev: Besøg på vore institutioner

Læserbrev af 
Henning Sørensen (V), Socialudvalgsformand i Morsø Kommune

Jeg har været rigtig glad for den omsorg, der er blevet ydet af personalet i Morsø Kommunes ældrepleje gennem de seneste svære måneder.

Siden Danmark blev lukket ned på grund af Corona-krisen den 11. marts, har situationen været svær for både beboere og personale på kommunens plejehjem. Selv den bedste og mest professionelle pleje kan ikke erstatte besøg fra de pårørende, og det har været svært for mange ældre, at de ikke måtte modtage besøg på grund af risikoen for at sprede Covid-19. Savnet af de nære pårørende har været tungt at bære for mange af beboerne. Endnu værre og til tider håbløs har situationen været for de pårørende, som har været afskåret fra at besøge en måske dement ægtefælle eller en anden nært beslægtet på en institution.

Heldigvis var vi i Morsø kommune de første til at åbne for, at man kunne mødes uden for på en terrasse eller i et telt. Stor ros til vores ledelse og medarbejdere for på det punkt hurtigt at se muligheder frem for begrænsninger.

Vi har den seneste uge ikke haft nye tilfælde af Covid-19 i Nordjylland, oplyser ledende overlæge Henrik Nielsen. Det får mig til at råbe højt over, at vi ikke får åbnet for normale besøg på vore institutioner. Institutionen er trods alt beboernes hjem, og her vil de gerne hygge med besøg og måske lidt medbragt hjemmebag og kaffe.

I Morsø kommune er vi klar, og vi har rykket myndighederne for at få vejledning og grønt lys til at få åbnet for almindelige besøg. For mig er tålmodigheden ikke længere til stede, fordi der ikke længere er sundhedsfagligt belæg for ikke at lukke op. Nu må det være den sunde fornuft – nemlig hensynet til den ældre, der skal gælde.

Det er i den grad sjusk fra regeringens og myndighedernes side, at så vigtig en vejledning eller en tilladelse til at få det normaliseret ikke foreligger. Skulle det meget uheldige så ske, at en plejehjemsbeboer bliver smittet med Covid-19, hvad vi selvfølgelig ikke håber eller tror, så kan et enkelt sted lukkes ned igen med øjeblikkelig virkning. Efter denne tid kender vi jo alle procedurer, så det kan ske her og nu.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top