Læserbrev: At give fuld kompensation er det mindste man kan gøre

Læserbrev af
Magnus Kanne Zohnesen, kandidat KV21 og næstformand Venstres Ungdom Thy.

Mette Frederiksen og hendes regering har beordret samtlige minkfarme at slå sine avlsdyr ihjel. Regeringen har ødelagt et erhverv, og har sågar brudt grundloven.

Denne handling har undergravet det danske demokrati, ved at opfordre samtlige minkavlere til at slå hele deres livsværk og levebrød ihjel. Jeg synes det er skandaløst at man kan tage sådan en beslutning, på baggrund af en formodning og så endda uden lovhjemmel.

Det her rammer jo ikke bare minkavlerne, men også de omkringliggende produktioner, som f.eks foderproduktioner, pelsproduktioner og leverandører. Et stolt dansk erhverv er blevet ødelagt på baggrund af det her, og jeg vil mene at det er en sag af meget alvorlig karakter.

I Thisted kommune har vi mistet 42 minkfarme. Vi har bla. en masse virksomheder på Hanstholm havn, hvor foderproduktionen er en del af indtægten. Det rammer vores beskæftigelsestal og værst af alt, så går det ud over vores uskyldige minkavlere, som mister sit erhverv og levebrød bygget op i gennem generationer.

Mit krav til regeringen er at samtlige minkavlere skal have fuld kompensation. Det er Mette Frederiksens egen politik vores kommuner, og minkavlere lider under. Derfor er det også hende og regeringen som må stå til ansvar, for de skader som de har forsaget dette erhverv.

Derfor er det mindste man kan gøre, at give fuld kompensation. Jeg sender minkavlere min dybeste medfølelse, og jeg begræder deres situation.

Foto: Nicolai Løvgret

Forfatter
Top