Læserbrev: Ældre i fokus

Læserbrev af kommualbestyrelsesmedlem i Thisted Ib Poulsen (DF), lokalforenings-formand Nina Røntved Krog og bestyrelsesmedlem Flemming W . Nielsen.

I disse dage forhandles budget 2021, for Thisted kommune. I Dansk Folkeparti, har vi valgt at have fokus på ældre området.
I den senere tid har vi set triste historier om omsorgssvigt af de ældre i andre kommuner. Selvom vi i kommunen har engagerede og dygtige medarbejdere, så mærker de også, at området de senere år har været udsat for besparelser, det vil vi i Dansk Folkeparti ikke være med til.

Derfor har ønsket fra Dansk Folkeparti være at der skulle tilføres 912,000.- til opsøgning af ensomme ældre, en pulje på 100 mill, som blev afsat på finansloven til de enkelte kommuner. I Thisted Kommune er det beløb ikke gået til det, det skulle, men til at dække et overforbrug på socialudvalgets området, hvilket udvalget/kommunen har gjort de sidste par år, det mener vi, i Dansk Folkeparti, ikke er iorden.

Ligeledes ønsker Dansk Folkeparti, at den ramme besparelse som kom på social udvalgets området , pga at overforbrug fjernes, så socialudvalgets område ikke skal kæmpe med de besparelser, hvilket vil gå ud over udvalgets andre kerneområder, såsom handicap, botilbud mm.

Der er i budgettet, luft til disse forbedringer på socialudvalgets område, hvis et flertal i kommunal bestyrelsen er enige i dette. I Dansk Folkeparti er vi enige i at en besparelse på 8 mill,- på administrationen er på sin plads, da vi sammenlignet med andre kommuner, har flere kolde hjerter, hvilket uundværligt vil gå ud over mængden af varme hænder.

Vi skal have medarbejderne i kommunen ud til de ældre, ud på institutionerne og ud i skolerne, de skal ikke sidde på rådhuset.

Administrations besparelsen skal dog ikke findes ude på skoler og ældrecentre, da vi har en decentral struktur i kommunen, som vi i Dansk Folkeparti ønsker bevaret.

Dansk Folkeparti kommer ikke til ligge stemmer til lukning af skoler ej heller ældre centre.

Foto: Steen Brogaard

Forfatter

Related posts

Top