Læserbrev: Årlige besparelser rammer de små gymnasier

Læserbrev af
Ib Poulsen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti

De årlige sparekrav, det såkaldte omprioriteringsbidrag, udgør en særlig udfordring for de mindre gymnasier i de tyndtbefolkede dele af landet. Det siger sig selv, at de årlige besparelser slår særligt hårdt for de gymnasier, som har ikke har så stort et elevgrundlag. Som eksempelvis Fjerritslev eller Morsø gymnasium her i det nordjyske.

Det er uholdbart at fortsætte besparelserne i al evighed. Det vil uundgåeligt gå ud over kvaliteten af undervisningen. Derfor håber jeg da også, at vi kan blive enige med regeringen om at annullere besparelserne for i hvert fald de mest sårbare gymnasier hurtigst muligt. Ligesom vi har gjort med erhvervsskolerne, hvor omprioriteringsbidraget droppes fremover.

Det er et godt udgangspunkt, at vi sammen med regeringen har en forståelse om at se på forholdene for de mindre gymnasier i tyndtbefolkede områder. Det blev senest bekræftet i folketingssalen i sidste uge under en forespørgselsdebat om netop omprioriteringsbidragets konsekvenser for gymnasierne. Mit håb er, at vi allerede kan se denne fælles ambition udmøntet i fremskridt for disse gymnasier i forbindelse med de igangværende finanslovsforhandlinger.

Foto: Steen Brogaard

Forfatter
Tags

Related posts

Top