Læserbrev: Ånd og vid under Covid

Læserbrev af
Tore Müller (S), formand Børne- og Kulturudvalget i Morsø Kommune

Så kom der desværre nye stramninger. Og endnu engang skal vores samfund håndtere det, der umiddelbart og efterhånden virker så uhåndterbart. Alle som én kæmper en kamp for at følge retningslinjer og sikkerhedsprincipper, med det formål at holde pandemien i skak.

Det er ikke nogen let øvelse! Og det giver sig udslag i forståelig frustration og spørgsmål om hvorfor dit og hvorfor dat. Det er klart. Vores samfund har været i en form for undtagelsestilstand siden marts. Vi har lært nye ord som ”testcenter”, ”albuehilsen”, ”superspreder”, ”hjemmeisolation” osv.

Under hele denne seance, har Morsø Kommunes ansatte knoklet for at styre igennem vores fælles krise. Og det kræver altså vores dybeste respekt og anerkendelse.

På det resortområde jeg sidder for bordenden for, har frontpersonalet i den grad leveret en enestående indsats. Dagtilbud, skoler, center for børn- og familier og kulturlivet, har leveret varen på et tårnhøjt niveau. Det har de gjort med faglig stolthed og for at sikre at hvert et barn, ung og voksen har kunnet stole på, at omsorg, trivsel og dannelse har været i fuld fokus. Det kræver sin kvinde og sin mand at være placeret midt i det kaos, der skal sørge for at skabe ro og balance på trods. Bare tænk på hvor ekstremt dagligdagen, rutiner og strukturer er vendt på hovedet i vores daginstitutioner og skoler?

Deres indsats betyder, at vores børn og unge har kunnet fortsætte trygt i de tilbud de er tilknyttet, i kraft af engagement og fagligt fokus i dagligdagen. Vores kulturinstitutioner har kunnet holde åbent og skabe indhold og oplevelser i form af kunst- og kultur. Prisværdigt i en svær tid, hvor vi om noget har brug for det som kunsten og kulturen giver os som mennesker, samfund – som kommune og Ø.

Det er stærkt og faktisk også rørende. En kraftpræstation af format, der har betydet at vi fastholder fokus på at sørge for at ånd og vid forsat pirres og understøttes. Og at vi dermed sammen fortsat giver hinanden plads til at være nysgerrige, videbegærlige og aktive medborgere.

Tak til alle ansatte der knokler i frontlinjen for vores børn, unge og kulturlivet. Det værdsætter jeg mere end jeg kan udtrykke – så kære morsingboer, ung som ældre: Næste gang i støder på en af vores fantastiske ansatte, så lov mig at give et smil under mundbindet. Et opmuntrende ord. En dybfølt tak eller en ”albuehilsen”, for deres store indsats. Det vil betyde mere end I aner.

For dannelse danner, og danner en ny tid. Og det har vi brug for, med ånd og vid. Det kræver at vi fastholder vores dygtige medarbejdere, uden de brænder ud, nu det ser ud til at fortsætte en rum tid endnu.

Foto: Lars Horn, Baghuset

Forfatter

Related posts

Top