Lærlinge strømmer til de nordjyske el- og vvs-virksomheder

Dørene har stået på vid gab hos de nordjyske el- og vvs-installationsvirksomheder, når det gælder om at trække flere lærlinge til branchen.

I første halvdel af 2018 var der således en markant stigning i antallet af indgåede uddannelsesaftaler hos både el- og vvs-virksomhederne på henholdsvis 25,7 og 10 procent i forhold til samme periode året før.

– Det er meget imponerende tal. Man skal huske, at branchens virksomheder allerede i 2017 tog rigtig mange lærlinge, og derfor er det ekstra flot, at det er lykkedes at fortsætte denne udvikling, siger Per Møller Christensen, formand for TEKNIQ-råd Nordjylland.

Per Møller Christensen, formand for TEKNIQ-råd Nordjylland.

Ifølge TEKNIQ viser stigningen i antallet af nye lærlinge også, at man i branchen sætter stor pris på og har brug for de kompetencer, den næste generation af elektrikere og vvs-energispecialister kan byde ind med.

– Der er kommet gang i ordrebøgerne i Nordjylland, samtidig med at den teknologiske udvikling går lynhurtigt. Så der er et stort behov for den kvalificerede arbejdskraft, de nye lærlinge kan levere, siger Per Møller Christensen.

Væksten i installationsbranchen er med til at trække den samlede udvikling for erhvervsuddannelserne i en positiv retning. Ser man på tallene for samtlige erhvervsuddannelser i Nordjylland, har de således oplevet en vækst i antallet af praktikpladser på 1,0 procent.

– Det er helt afgørende, at vi kan tiltrække endnu flere unge i Nordjylland til erhvervsuddannelserne, hvis den positive udvikling i blandt andet regionens installationsvirksomheder skal fortsætte. Hvis ikke det lykkes, risikerer vi, at væksten går i stå, siger Per Møller Christensen.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter
Tags

Related posts

Top