Lærerne er på flugt fra folkeskolen

Læreruddannede fravælger i stigende grad den danske folkeskole. Sådan lyder konklusionen i en ny analyse udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) i samarbejde med Danmarks Lærerforening (DLF). Det skriver Politiken tirsdag.

Andelen af uddannede lærere, der arbejder i private grundskoler eller andre brancher, er vokset fra 35 til 37 procent mellem 2014 til 2017. Resultatet er, at mere end 26.500 arbejder uden for folkeskolen.

– Det er en lille, men alvorlig stigning i antallet af lærere, der søger væk fra folkeskolen, fordi den sker i en situation, hvor vi har brug for alle lærerkræfter og specielt brug for at styrke folkeskolen, siger Andreas Rasch-Christensen, der er forskningschef ved VIA University College og folkeskoleekspert, til Politiken.

Går ud over eleverne
Lærerflugten kan føre til en mangel på kvalificerede lærere i den danske folkeskole, vurderer han.

– Det går ud over eleverne – ikke bare deres læring, men også dannelse og trivsel«.

AE har tidligere dokumenteret, at 16 procent af de ansatte i lærerstillinger i folkeskolen ikke har en læreruddannelse. Derfor vækker den nye opgørelse bekymring hos formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen:

– Man kan jo godt sige, at vi skal uddanne nogle flere lærere, men det nytter ikke, hvis de lærere, der er, søger væk. Så vi bliver nødt til at få vendt den her udvikling.

Forfatter

Related posts

Top