Lærere inden genåbning: – Vi skal tage os ekstra godt af nogle

Når skolen fra i næste uge igen åbner for de yngste elever i 0.-4 klasse, skal lærerne især have fokus på, at ikke alle glider lige nemt ind i undervisningen igen.

Nogle elever skal blandt andet have ekstra opmærksomhed for at komme ind i fællesskabet igen, siger formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen.

– Nogle elever skal vi tage os ekstra godt af. Det her er et stort skifte fra at have været hjemme og modtage undervisning uden at have været sammen og til at skulle være sammen i en stor gruppe igen.

– Og der er noget undervisning, der skal i gang igen, og det kræver en ekstra indsats særligt over for nogle elever, siger han.

Undervisningen kommer ikke til at blive helt som inden coronavirusset gjorde sit indtog i samfundet, blandt andet fordi skolerne fortsat skal sørge for at undgå smitte. Derfor bliver det også anderledes for eleverne at vende tilbage.

– Det her skal tilpasses den virkelighed, vi er i. Det bliver ikke helt normalt, men der er en verden til forskel for de yngste elever i forhold til at sidde hjemme, siger formanden.

– De bliver glade for at se hinanden. Men de bliver også glade for at få en meget mere normal hverdag. Vi skal være opmærksomme på, at fællesskabet skal rystes sammen igen, siger han.

/ritzau/

Foto: Kristian Brasen

Forfatter

Related posts

Top