Lægerne er pressede: Så mange mange patienter har de

Lægemanglen er for alvor ved at slå igennem i Nordvestjylland og resten landet. Værst ser det ud på Mors.

I gennemsnit har en nordjysk læge 1828 patienter. På Mors er gennemsnittet dog noget højere, nemlig 2.213 patienter.

En læge kan sige nej til at tage flere patienter ind, når lægen har 1600 patienter. Men fordi der er lægemangel i Nordjylland, har mange læger sagt ja til at tage flere patienter.

– Det siger mig, at vi har en udfordring. Det siger mig også, at vi har læger, der har været dygtige til at tage flere patienter ind, når der har været behov for det, siger regionsrådsformand Ulla Astman fra Socialdemokratiet, til TV2 Nord.

Ikke alarmerende
Ifølge overenskomsten om almen praksis kan en læge have helt op til 2700 patienter. Herefter kræver det en godkendelse til at tage flere patienter.

Ulla Astman mener derfor ikke, at et patienttal på 1828 pr. læge er alarmerende. Hun henviser desuden til, at lægerne i stigende grad allierer sig med andre faggrupper.

– Dermed kan lægen koncentrere sig om det, der virkelig er lægearbejde – og så kan sygeplejersken, bioanalytikeren, jordemoderen og fysioterapeuten koncentrere sig om det, der er deres kernekompetencer. På den måde bliver borgeren serviceret på allerbedste vis, siger hun til TV2 Nord.

Gennemsnitligt antalt patienter pr. praktiserende læge. Kilde: Yderregisteret

 

Forfatter

Related posts

Top