Læger: Nordjysk lægehelikopter er overflødig

Beslutningen om en nordjysk lægehelikopter er uovervejet og overflødig. Sådan siger fire nuværende helikopterlæger.

– Der er jo et bestemt antal offentlige kroner til rådighed til sundhedsvæsenet, og efter vores vurdering er det ikke en fjerde akuthelikopter, vi står og mangler allermest. Vi kan godt klare os med de tre nuværende, siger overlæge Jesper Dirks fra Rigshospitalet, der også flyver lægehelikopter.

Og han bakkes om af kollegaen Henrik Jørgensen:

– For mig virker det som en hurtig beslutning, som ikke bygger på analyser. Vi har skåret meget på sygehusene, så det er den omvendte verden, at der pludselig bliver bevilliget flere penge. Og man skylder, at der ligger en ordentlig analyse bag, siger ha til TV2.

I følge finansloven er der givet tilsagn om 45 millioner kroner til den nordjyske lægehelikopter.

Sundhedsminister afviser kritik
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er dog langt fra enig i lægernes betragtninger.

– Det er helt forkert, når de fire overlæger i læserbrevet kalder beslutningen populisme. Tallene viser, at de nuværende tre helikoptere, med base i Skive, Billund og Ringsted, flyver mere og mere. Sidste år var de på vingerne mere end 3500 gange, en stigning på 40 procent i forhold til året før. Regionernes vagtcentraler bruger helikopterne aktivt, fordi de gør en stor forskel i transporttiden fra yderområderne og ind til de store sygehuse, siger ministeren.

Hvor den fjerde helikopter præcis skal placeres i Nordjylland, er endnu uvist.

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top