Læger i storbyer og Nordjylland får flere patienter

De seneste otte år har læger fået flere patienter, viser en ny analyse fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO)

Hvor en læge i gennemsnit havde 1554 patienter i 2009, har en læge i gennemsnit 1634 patienter i 2017. Der er også forskel på, hvor mange patienter lægerne har i de forskellige landsdele. I Nordjylland har lægerne flest patienter, mens de i Region Syddanmark har færrest.

Og udviklingen er et problem. Det fortæller formanden for PLO, Christian Freitag der frygter, at det kan få læger til nogle steder at presse flere patienter ind i timen. Men der kan også gøres forskellige ting for at vende udviklingen siger han:


Gennem årene har antallet af patienter per læge svinget. Derfor har det ifølge sundhedsøkonom ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora) Jakob Kjellberg ikke den store betydning, at antallet de seneste år er steget.

– Det betyder noget, der hvor der er rigtig mange patienter per læge. Tallene dækker over, at nogle læger har over 2000 patienter, siger han.

I debatten om lægemangel har Jyllands-Posten med tal fra Danske Regioner senest kunne berette, at blandt andre læger på Mors i Nordvestjylland i gennemsnittet har 2143 patienter per læge.

Foto: Arkiv

/Ritzau/

Forfatter

Related posts

Top