Læger beretter om kaos efter nye kriterier for coronatest

De praktiserende læger beretter om en kaotisk torsdag, hvor nye retningslinjer trådte i kraft for henvisning af borgere til coronatest.

– Det er ikke gået særligt godt. Der har været nogle startvanskeligheder, siger Christian Freitag, formand for Praktiserende Lægers Organisation.

– Der er et stykke vej, fra at beslutningstagere på Slotsholmen beslutter, at ting skal ændres, til et hav af sygehuse, ansatte og telefonlinjer skal være klar, siger han.

De nye retningslinjer blev meldt ud onsdag eftermiddag og trådte i kraft torsdag. De giver mulighed for, at de praktiserende læger kan henvise borgere med lette symptomer på coronavirus direkte til test på sygehuse og regionale klinikker. Det gav et stort tryk på telefonerne hos de praktiserende læger.

– Folk opfattede det sådan, at de kunne blive testet torsdag morgen. Og det troede vi også, de kunne, fortæller Christian Freitag.

Der er ifølge lægeformanden ikke noget at sige til, at de regionale testenheder ikke har kunnet følge med.

– Sundhedsvæsenet agerer hurtigt, men man kan ikke forvente, at det kan gå så stærkt. Jeg tror, at det har været lige lovligt ambitiøst sat op, siger Christian Freitag.

Formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) medgiver, at der var “run” på torsdag.

– Det er klart, at når man melder noget ud onsdag aften, der skal træde i kraft torsdag, så vil det naturligt give nogle udfordringer, siger hun.

– Det har helt klart kunnet mærkes derude, og man har ikke alle steder nået at stille ekstra telte op, siger Stephanie Lose.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Tryk på coronatest-telt i Thisted

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top