Lad os snakke fiskeriet op!!

Af Søren Kanne Zohnesen
Byrådskandidat – Venstre i Thisted Kommune

Her fra Thisted kommune er der et stykke vej til København, og Christiansborg. Men somme tider kan der jo godt være budskaber vi gerne vil have bragt derover. Der er jo blandt andet bred enighed om at vi skal kæmpe for infrastruktur, når vi har chancen. det har vi gjort i mange år, og med havneudvidelsen, mon så ikke vi alle giver den en ekstra omgang på skruen, for her skal der bare nødt til at ske noget nu.

Når vi så har døren sparket ind på borgen, ja eller for den sags skyld, har fat i nakken af vore lokale MF’ere, så er der et andet budskab der ligger mig meget på sinde at bringe over bæltet.

SNAK ORDENTLIGT OM DANSK FISKERI.

Hanstholm havn, genererer størstedelen af sin omsætning fra fiskeri. ja der bliver landet fisk i Hanstholm hvert år, til en værdi af langt over en milliard, ligesom en stor del af den danske fiskeflåde, med tilhørende kvote, er hjemmehørende i Hanstholm. Så der kan ikke hærske tvivl om, at fiskeri, er og bliver et meget vigtigt aktiv, ikke kun for Hanstholm, men for hele Kommunen.

Simon Kollerup og Ib Poulsen, som begge kommer her fra området, samlede før nytår, et flertal udenom regeringen, til en ny fiskeripakke. Et stykke arbejde, der mest af alt, bærer præg af at være skrevet på en serviet i en snæver vending, hen over hovedet på erhvervet og dets organisationer. en aftale, der flyttede kvote egendele fra det konventionelle fiskeri, og over til Kystfiskeriet, til en værdi af 300 millioner. og værst af alt, så blev begrebet KVOTEKONGE opfundet, et begreb, de to herrer i den grad har misbrugt. de har tumlet rundt som 2 elefanter i en glasbutik, og fået malet et billede af en fisker, der er en bandit og forbryder, hvis ikke han slæber sin båd op på stranden. og skabt grundlag for at fiskeriet bekriger hinanden på de indre linier. en håndfuld fiskere bliver talt op, imens over 700 andre fiskere, går for at være KVOTEKONGER. virkeligheden er den, at der er politianmeldt nogle enkelte fiskere, og lad os nu se om der er noget at komme efter. Alt imens elefanterne rumsterer, bør fokus rettes imod Storbritannien og Brexit, som kan få alvorlige konsekvenser for dansk fiskeri, men det interesserer jo nok ikke de to herrer, da kystfiskerne ikke kommer så langt hjemmefra.

Nok er det ikke en Kommunalpolitisk opgave, men jeg vil gøre hvad jeg kan for at få rettet positiv fokus imod dansk fiskeri igen, sammen med alle de andre budskaber vi gerne vil have over på borgen, til gavn for hele Kommunen.
Og lad os så snakke ordentligt om Fiskerne.
Forfatter

Related posts

Top