Labre Larver: Jytte har startet sin egen Puch-klub kun for kvinder

I årevis har Jytte Foldberg fra Mors drømt om at få sin egen Puch Maxi, og da hun endelig fik en foræret af sin mand var glæden forståeligt stor.

Det seneste års tid er ideen om et starte en Puch-klub vokset i maven på hende, og nu er klubben en realitet. Og så er den kun for kvinder.

– Jeg overvejede Puch Klub Mors, men det var måske ikke helt det jeg gerne ville. Også Gerhard Marks veteranknallert-ture var med i mine overvejelser, men igen var det ikke helt det jeg gerne ville, fortæller hun.

Derfor har hun stiftet klubben Labre Larver, som altså er en klub for kvindelige Puch Maxi-kørere. Årsagen til at mænd ikke er velkomne i klubben er, at Jytte Foldberg efter egen formulering ønsker at lave “kvindeting”:

Jytte Foldbergs Puch Maxi er en knaldrød en af slagsen fra en gang i 70erne. Privatfoto

– Jeg drømmer om at vi kan tage strikketøjet, håndarbejde eller andet med ud, ligesom der skal være plads til at snakke om “menopause”, uønskede deller, børn, børnebørn og ligestilling over den medbragte kaffe og kagefortæller Jytte Foldberg, der til daglig driver Klinik Foldberg i Nykøbing.

Hun nævner også ture til øens turistattraktioner eller cafe-besøg som oplagte aktiviteter for klubbens medlemmer.

– Jeg går efter at arrangere 4-6 ture om året, fra engang i foråret og frem til det igen bliver for koldt. Det skal hverken være for meget eller for lidt, fortæller hun.

Som medlem af Labre Larver er der ingen forpligtelser eller kontingenter:

– Kun hyggeligt samvær med kvinder i alle aldre, der elsker at køre på Maxi Puch, understreger Jytte Foldberg, der stiller op til kommunalvalget for Venstre til november.

Kærligheden til Puch Maxi er formentlig opstået, da hun som ung stod i lære i Ørding Brugsforening. Dengang kørte hun på Puch Maxi til og fra arbejde:

– Den Maxi jeg havde dengang var dog grøn. Jeg nåede både at have en med kickstart og en med pedalstart. Den Maxi Puch jeg har i dag er en fin rød fra 70’erne og jeg elsker den, slutter hun.

Facebook-gruppen tæller i skrivende stund 21 Puch Maxi-glade kvinder.

Forfatter

Related posts

Top