Kystdirektoratet kommer med ideer til kystsikring i Lild

Thisted Kommune havde torsdag sat Kystdirektoratet  stævne ved Lild Strand for med egne øjne at se, hvor meget af kysten der efterhånden er forsvundet. Senest efter Urd der hærgede i natten mellem d. 26. og 27. december. Og det er et møde, der har været længe ventet. Flere grundejere har nemlig længe håbet på, at der snart vil blive taget affære, hvis husene skal reddes.

– Det sender et signal til de beboere, der bor herude, at Thisted Kommune og Kystdirektoratet tager sagen meget alvorlig, siger Kaj Kirk, formand Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune til TV MidtVest.

Han ikke mener, det er en kommunal opgave at betale for naturens skader på kysten.

– Vi har ikke afsat en krone i Thisted Kommunes budget. Min klare holdning er, at det er staten, der skal betale for kystsikringen herude, siger Kaj Kirk.

Kystdirektoratet håber ligeledes på en snarlig løsning.

– Det er svært at sige om noget er for sent. Nu er det i hvert fald tid. Juledagene var helt usædvanlige, og nogle gange kommer man ikke til at tænke over, hvor stort problemet er, før det er der, siger Hans Erik Cutoi-Toft, afdelingschef for Søterritoriet hos Kystdirektoratet, der står klar med assistance, hvis kommunen beder om hjælp.

– Jeg vil sige at når vi har modtaget en ansøgning – så skal vi nok sørge for, at der ikke går længere end højest nødvendigt.

Efter mødet torsdag vil Kystdirektoratet foreslå kommunen forskellige løsningsmuligheder for kystsikringen.

Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Kilde : TV MidtVest.

Forfatter

Related posts

Top