Kvinde nægtet erstatning efter hemmelige videooptagelser i Thy

Kunder skal kunne handle ind uden at frygte, at fremmede overvåger dem. Det mener to af landets store supermarkeder der nu protesterer mod, at AP Pension hemmeligt har videooptaget en arbejdsskadet kvinde i deres forretninger.

Pensionsselskabet mener, at hendes løft af varer i butikkerne viser, hun ikke er så medtaget, som hun selv siger. Derfor har det nægtet hende udbetaling af erstatning. AP Pension har også smidt hende ud af forsikringen. Det skriver Fagbladet 3F.

Kvinden handlede blandt andet ind i supermarkedet Meny i Hurup i Thy. Bag Meny-kæden står selskabet Dagrofa. Dagligvarekæden ser med stor alvor på overvågningen, siger kommunikationsmedarbejder Jacob Lassen:

– Vi betragter købmandsforretningerne som ikke-offentligt rum, og derfor vil det ikke bare uden videre være okay at filme eller fotografere i butikkerne. I Dagrofa har vi ikke i øjeblikket kendskab til forsikringsagenter, der har lov til hemmeligt at optage kunder, der handler ind.

Rema 1000 tager afstand
Peter Bruun er intern revisionschef hos Rema 1000. Også hanundrer sig over optagelserne i Hurup.

– Alle optagelser i vores butikker skal godkendes af Rema 1000 og købmanden, fortæller Peter Bruun til Fagbladet 3F og fortsætter:

– Hemmelige optagelser kan vi selvsagt ikke gardere os imod. Men vi accepterer ikke hemmelige optagelser af kunder i vores butik og tager afstand fra det, tilføjer Peter Bruun.

AP Pension afviser at svare på, om de har fået tilladelse til at videooptage i butikkerne.

Vil støtte politianmeldelse
Meny vil tage uretmæssig brug af billeder alvorligt, hvis de er ubehagelige for kunderne.

– Vi vil i udgangspunktet støtte en politianmeldelse om krænkelse af privatlivets fred og æreskrænkelser, i fald en kunde går den vej, siger Jacob Lassen til Fagbladet 3F.

Kvinden fra sagen i Hurup overvejer i øjeblikket sammen med sin advokat, om hun skal melde AP Pension til Politiet.

Forfatter
Tags
Top