KUU og Thy Produktionsskole bag pop-up-butik i Thisted

KUU og Thy Produktionsskole står bag en ny Pop-Up-butik med julevarer

Den midlertidige julebutik, der er placeret på 1. sal i J.P. Jacobsen Center i Thisted, er etableret gennem et samarbejde mellem KUU og Thy Produktionsskole. Elever fra begge skoler har taget del i etableringen og driften af deres fælles Pop-Up-Shop, hvorfra de sælger spændende, håndlavede varer, produceret af eleverne fra Thy Produktionsskole.

Eleverne fra Handel og Service på KUU får i dén grad lov at prøve deres fag af i praksis, når de i den kommende tid står bag disken i den midlertidige Pop-Up-butik. Allerede inden butikken åbnede, havde eleverne lavet et stort forarbejde med at indrette og dekorere butikslokalet, arrangere varerne på hylderne og prisfastsætte de enkelte produkter. Nu gælder det så den direkte kundekontakt, idet eleverne selv står for kundebetjening og salg i de resterende to uger af butikkens åbningstid.

– Det er en virkelig god måde at lære tingene i praksis på. Her får vi lov at prøve alt det, vi har lært om. Vi skal ikke ”kun” stå ved kassen men får lov at arbejde med både indretning og dekoration, lagerstyring, kundebetjening og så videre. Vi kommer omkring alle de arbejdsopgaver, der er i en butik, og det giver meget. Jeg var også med sidste år, og der havde jeg det lidt svært med at komme kunderne i møde. Det synes jeg er 100 gange nemmere nu, hvor jeg har prøvet det før – både i pop-up-butikken sidste år, men også under mine praktikperioder, fortæller elev Marcus Ankjer Nielsen, der er elev på Handel og Service på KUU.

Marcus Ankjer Nielsen

Varesortimentet i butikken tæller alt fra traditionelt julepynt, nisser i alle afskygninger og kreative dekorationer af drivtømmer til fine tæpper og dyr i strik, lysestager, lækkert bagværk og syltevarer. Der er vitterligt et kæmpe udvalg af unikke, håndlavede produkter i alle prisklasser, så uanset om man er på udkig efter en ting til pakkekalenderen, pakkespil, julegaver, årets mandelgave eller blot en lille forkælelse til én selv, ja så er der noget at komme efter.

Aktiviteter for de mindste
Også KUU-fagretningen Pædagogik og Sundhed er repræsenteret i projektet. Bag selve butikslokalet har eleverne fra Pædagogik og Sundhed nemlig indrettet et legerum for de mindste, hvor de laver aktiviteter med børn fra lokale vuggestuer, dagplejer og børnehaver. Og med en fuldt booket kalender er der ingen tvivl om, at det er et tiltag, der har ramt plet hos målgruppen. Dét har det nu også for eleverne selv.

– I forhold til sidste år, hvor jeg også var med, så synes jeg, at det er mere rart at være med i år, for vi har lidt mere styr på det nu. Nu har vi jo lært endnu mere om børns udvikling, og hvad de kan i de forskellige aldre, og vi har fået koblet mere teori på, og det gør, at aktiviteterne faktisk kører bedre i år, fortæller Zenia Neess, der er elev på Pædagogik og Sundhed på KUU.

– Det er første gang, at jeg er med på børneaktiviteterne, men det kører fint, synes jeg. Det er rart, at børnene har deres pædagoger med, som de kender, ligesom vi har vores lærere med på sidelinjen. Det giver en rigtig god tryghed, så man nemmere tør springe ud i det og prøve forskellige ting af, supplerer Kamilla Nielsen, der ligeledes er elev på fagretningen Pædagogik og Sundhed på KUU.

KUU-projektet i bycentret er kort og godt ’On-the-spot-learning’, når det er allerbedst. Vil man gerne opleve eleverne i aktion – og måske kombinere det med en god handel kan det nås endnu. Julebutikken holder nemlig åbent frem til og med uge 50.

Forfatter

Related posts

Top