Kursen er sat mod turismeudvikling i Klitmøller og Vorupør

Kommunalbestyrelsen i Thisted har netop vedtaget en plan, der sætter rammerne for, hvor der kan investeres i overnatning, oplevelser, infrastruktur og bymiljøer i Thy’s to stærke feriesteder; Klitmøller og Vorupør.

Planen, der blev vedtaget i maj, sætter med andre ord en retning for, hvordan turismesektoren kan udvikle sig i de to byer.

For selvom Thy rummer nogle af Vestkystens stærkeste brands som Cold Hawaii og Nationalpark Thy, er det det begrænset, hvor mange større investeringer, der er sket i turismen de senere år. Området har været præget af mange dagsgæster, som har et lavt døgnforbrug. Blandt årsagerne er de mange gratis naturoplevelser, et ensidigt overnatningstilbud – primært i form af sommerhuse – og få betalingsattraktioner.

Derfor har kommunens plan- og erhvervsafdeling i samarbejde med Realdania, Dansk Kyst- og Naturturisme samt Thy Erhvervsforum – og med hjælp fra konsulentteamet Arkitema – fået udarbejdet en udviklingsplan, der arbejder med udvikling af overnatningskapacitet, etablering af flere oplevelser og mere interessante bymiljøer – og i sidste ende tiltrækning af flere private investeringer.

Mere specifikt er der i Klitmøller fokus på udvikling omkring landingspladsen, byforskønnelse ved Ørhage, supersti mellem campingplads og Ørhage og – i forhold til private investeringer – guesthouse og butikker ved Ørhage, natur- og surfresort ved den nuværende campingplads samt Naturhotel Tjaldur.

I Vorupør er der fokus på udvikling omkring torv og foreningsvej, nye muligheder ved havbad og mole samt oplevelser omkring VØ Borgerhus. I forhold til private investeringer er der fokus på havbadhotel, hotellejligheder, butikker, restauranter, omdannelse af Vesterhavsgården og nyt sommerhusområde ved Sdr. Vorupør.

Du kan læse mere om udviklingsplanen på Thisted Kommunes hjemmeside.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top