Kunstværk tager form på Limfjordsteatret

Bagscenen på Limfjordsteatret i Nykøbing er i disse dage omdannet til et atelier for den kendte danske billedkunster Søren Behncke. Her er han i fuld gang med at forberede udsmykningen af de ydre betonvægge ved teatrets Multisal.

Statens Kunstfond bevilgede sidste år 300.000 kr. fra puljen ”Kunst i det offentlige rum” til Søren Behnckes udsmykning af den sal, som primært bliver brugt af børn og unge: Morsø Gymnasiums Drama A-elever, talentelverne fra Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst, teaterskole- og showdanceeleverne m.fl..

– Søren Behncke har en legende, humoristisk tegneserieagtig stil, som vi synes passer godt til det område, som i overvejende grad bruges af børn og unge. Vi har tidligere samarbejdet med ham, og var ikke i tvivl om, at han ville være et godt match med vores nye teaterhus, siger teaterleder Gitta Malling.

Søren Behnckes figurer kommer til at udsmykke dels ydervæggene på selve Multisalen, dels væggene på det lille, åbne opholdsrum over toiletterne, som deler væg med Multisalen. Figurerne er inspireret fra to forskellige universer og overføres fra små skitser til stort format på kraftigt afdækningspapir, som efterfølgende farvelægges og til sidst tapetseres op på betonvæggene.

Papirklip og gækkebreve
– Det kommer til at smage lidt af papirklip og gækkebreve, som er en gammel dansk tradition, og bliver holdt i en grafisk stil med enkle farver. Figurerne ved teatersalen tager udgangspunkt i naturen på og omkring Mors, både vandet og skoven. De trækker på eventyrene og bliver lidt fabulerende. Den anden del er en mere skitsepræget konceptionel idé, der overordnet handler om vores evne, lyst og trang til at besjæle døde ting, fortæller Søren Behncke.

Fælles for figurerne er, at de får et særligt ”papfarsk” twist: Ulven forklædt som Bedstemor tager en selfie, krabben har sakse som klør og ræven får en flyvetur af tre fugle, mens den nyder et glas vin. Og ved frisen ved opholdsrummet har nostalgiske hverdagsgenstande som el-pæren, kassettebåndet og forlængerledningen fået hjerter på overraskende steder.

Foto: Limfjordsteatret

Søren Behncke fortæller, at, med undtagelse af malingen, er materialerne både billige og ganske lowteck.

– Figurerne males på det kraftigste afdækningspapir, malerforretningen kan byde på, som er tykt som filt og har en særlig struktur og varme. Det må godt give udsmykningen karakter a la en slidt plakatvæg – som modvægt til bygningens meget jomfruelige betonvægge, siger han.

Det færdige resultat offentliggøres ved en fernisering på torsdag den 10. september kl. 15.

LÆS OGSÅ:

Gymnasielever involveres i kunstprojekt til 300.000 kroner

Foto: Limfjordsteatret

Forfatter

Related posts

Top