Kunstforening viser “Et udpluk af Wölck”

Morsø Kunstforening holder i morgen 4. februar fernisering på en udstilling med værker af Preben Wölck.

Wölck blev født i Nykøbing i 1925, og lige fra han kunne holde på en blyant begyndte han at tegne. Familiemedlemmer og naturen på Mors var yndede motiver, og på trods af manglende forståelse for hans drøm om at være kunstner forfulgte Wölck drømmen og begyndte på Kunstakademiet i København i 1949.

Samme år giftede han sig med Lissen, de fik to døtre, og i 1956 flyttede de tilbage til Mors. Wölck høstede op gennem 1950’erne anerkendelse for især sine grafiske værker. Mennesker fyldte meget i både malerier, træsnit, raderinger og linoliumstryk, værker, der blev betegnet som socialrealistiske.

Omkring 1960 skete der dog et markant skifte i Wölcks udtryk fra det naturalistiske til mere og mere abstrakte og impulsive værker.

Den aktuelle udstilling indeholder hovedsagelig værker fra Wölcks tidlige periode, og en række af de senere værker viser den udvikling han gennemgik som kunstner.

Udstillingen har kun været mulig ved stor velvillighed fra de mange udlånere, der har stillet værker til rådighed.

Wölck-udstilling Morsø Kunstforening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wölck – et udpluk af værker indsamlet på Mors. Morsø Kunstforening af 1961, Holmen 7c. Udstillingen løber frem til 2. april. Åben tirsdag til søndag 12 – 17. Entre 30 kroner. Der er gratis adgang for medlemmer og uddannelsessøgende.

Forfatter

Related posts

Top