Kunst- og vinmesse for 11. år i træk

Imorgen fra kl. 10-16 afholdes Sjørring Kunst- og Vinmesse for 11. år i træk i Sjørring Idræts- og Kulturcenter.

Ikke mindre end 70 kunstnere og kunsthåndværkere, der repræsenterer et meget varieret udvalg af kunstneriske udtryksformer der spænder fra maleri, skulptur og foto til glas, læder og smykker mv., udstiller, deltager.

Gennem alle årene har messens formål været at udbrede interessen for kunstnerisk udtryk fra både professionelle og dygtige selfmade amatører. Det har således ikke været arrangørernes hensigt at tjene en masse penge – i givet fald ville et andet messeindhold sikkert have været mere givtigt -, men det har til gengæld helt fra starten været meningen, at et eventuelt beskedent akkumuleret overskud skulle anvendes til en større kunstnerisk udsmykning af pladsen foran Sjørring Idræts- og Kulturcenter.

Efter 10-års opsparing ansøgte de tre lokale foreninger, der står bag Kunstmessen, om støtte til udsmykningen fra Ny Carlsbergfondet. Fondet besluttede efter et par besøg på stedet at yde en stor donation til udsmykningen. Efter at have vurderet opgavens art udvalgte Ny Carlsbergfondet den internationalt anerkendte kunstner, Ingvar Cronhammar, der bl.a. mange andre store udsmykningsarbejder står bag ”Elia” i Herning, ”Red Fall” i Randers og senest den netop indviede ”Solnedgangsplads” i Gl. Skagen, til opgaven.

Efter en række besøg i Sjørring har Cronhammar udarbejdet sit projekt, som nu er godkendt af Ny Carlsbergfondet. Tidspunktet for kunstværkets fysiske udførelse er netop fastsat til perioden marts til juni 2020.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top