Kunst og kultur skal skabe livskvalitet

Region Nordjylland åbner nu for en pulje med 1 million kroner til tilskud til projekter, som kan øge livskvalitet og tilfredshed hos patienter og borgere i Nordjylland. Ambitionen om at forene kultur og sundhed er central i Regionsrådets kulturplan.

Politikerne i Regionsrådet er overbeviste om, at kunst og kultur kan gøre en positiv forskel for menneskers sundhed. Derfor er indsatsen for at forene kultur og sundhed central i regionens

Midlerne kan søges og bruges til at udvikle og iværksætte initiativer, som sætter kunst og kultur i samspil med sundhedsområdet bl.a. for at styrke patienter og borgeres mentale sundhed og livskvalitet.

Puljen bifaldes af Limfjordsteatret på Mors, hvor teaterleder Gitta Malling er positiv over for mulighederne i en tættere kobling mellem kultur og sundhed.

– Kunsten har alle dage haft en positiv indvirkning på menneskets velbefindende og helbred, så uanset om vi taler om den musiske, den sensoriske eller den visuelle kunst, kan den selvfølgelig også spille en væsentlig rolle i forhold til sundhed i dag. Vi ser det tydeligt i vores arbejde med børn og unge, men også i forhold til plejehjemsbeboere og inden for demens-området. Derfor kan vi kun bifalde, at Regionsrådet øremærker midler til at afsøge nogle af de forskellige muligheder, der findes, siger Gitta Malling i en pressemeddelelse.

Regionsrådet har i 2021 afsat 1 mio. kr. til puljen, som giver støtte til følgende:

· At udvikle og iværksætte initiativer, som sætter kunst og kultur i samspil med sundhedsområdet.
· At opbygge stærke samarbejder og udviklingsprojekter, som kan synliggøre værdien af kunst på sundhedsområdet.
· At styrke patienters og borgeres mentale sundhed, helbredelse, livskvalitet og tilfredshed ved brug af kunst og kultur.
Puljen som kan søges af foreninger, kulturinstitutioner, kommuner, organisationer, kunstnere og andre, der arbejder med kunst, kreativitet, kultur og udvikling.

Der er ansøgningsfrist den 24. august 2021.

Læs mere og søg Kultur og Sundhedspuljen HER.

Foto: Lars Horn, Baghuset

 

Forfatter

Related posts

Top