Kunst og film fra Island

Efter den succesfulde udstilling med værker af Preben Wölck er Morsø Kunstforening i fuld gang med forberedelserne til den næste udstilling.

Under temaet Island NU viser fire Islandske kunstnere malerier, keramik, glaskunst og fotos. De fire kunstnere vil dels repræsentere nutidig islandsk kunst, dels beskrive et land med en barsk natur og voldsomme naturkræfter. Kunstværkerne er meget forskellige fra store oliemalerier og glasinstallationer til mindre ting i glas og keramik og fra naturbeskrivelser til nonfigurative malerier.

Maria Kjarval er født og opvokset i Island, og hun kommer med oliemalerier og akvareller.

– Motivmæssigt ender det altid med at blive min barndoms landskaber, der løber af med sejren, siger hun.

Sigurborg Stefánsdóttir viser olie-akrylmaleri med fokus på storbystemninger, landskaber, travlhed, forurening og kaos

Pia Rakel Sverrisdóttir viser glaskunst, der er inspireret af den islandske natur med udgangspunkt i hendes barndomsby ­Siglofjörður.

– Nærheden til den islandske natur ned gletchere, vand, is og lava har altid været gennemgående træk i mit kunstneriske udtryk, siger hun.

Naturen i Island præger også Kolbrún Kjarvals keramik. Forårsbebuderen hjejlen, terner og ryper er blandt motiverne.

Det er ikke kun kunstforeningen, der har Island på plakaten. Bio Mors viser to islandske film i løbet af april. 21. og 23. april kan man se Om heste og mænd. 20. og 22. april er der danmarkspremiere på filmen Hearstone.

Der er fernisering på lørdag 8. april klokken 11, hvor de fire kunstnere vil være til stede. Udstillingen bliver vist frem til 28. maj.

Forfatter

Related posts

Top