Kun ét teststed lukker i Nordjylland lige nu

Region Nordjylland fastholder åbning af 86 ud af regionens 87 teststeder. Til gengæld skaleres der lidt ned på hurtigtest. Det sker i samarbejde med Falck, som står for alle hurtigtest i Region Nordjylland på baggrund af et fald i antallet af test.

Det teststed, der lukkes ligger i Hobro.

På nogle teststeder vil der desuden være færre podere på arbejde, mens andre steder kun åbner hver anden dag fremover.

– Det skal stadig være nemt for alle nordjyder at komme til et teststed. Det er stadig en vigtig forudsætning, at der bliver testet massivt for de borgere, som ikke er vaccinerede, siger kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Jacob Bertramsen.

Sommertest fortsætter også
For nylig blev der åbnet 15 nye teststeder, der alle har det til fælles, at de er placeret steder, hvor der færdes mange nordjyder og turister i sommerferieperioden. Disse fastholdes også, så der er testmuligheder, hvor der i forvejen færdes mange mennesker.

– Massiv test af ikke-vaccinerede og folk, der ikke er immune, er stadig vigtigt. Vi ønsker ikke at se en opblussen hen over sommeren, og vi understøtter på den måde den nationale teststrategi, siger Jacob Bertramsen.

Teststeder og åbningstider kan findes på www.rn.dk/coronatest.

Der findes fra på tirsdag 66 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Der gives svar på mellem 15 og 30 minutter efter testen. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Foto: Falck

Forfatter

Related posts

Top