KulturRummet opfordrer til gode gerninger

Tag sunde snacks med til hele klassen. Fej naboens indkørsel. Eller gå til købmanden for dine forældre, når de står midt i aftensmaden og mangler en liter mælk. Sådan lyder opfordringen fra KulturRummet til alle børn i Thy i forbindelse med DanmarksIndsamlingen 2016.

Frem til den 5. februar donerer Ole Kirks Fond, LEGO-familiens almennyttige fond, nemlig 25 kroner til årets Danmarks Indsamling, hver gang et barn gør en god gerning. En god gerning er at gøre noget, der gør en forskel for et andet menneske.

Den næste tid kan børns gode gerninger både sprede glæde herhjemme og samtidig gøre en verden til forskel for nogle af de fattigste og mest udsatte mennesker i Afrika og Sydøstasien.

Sådan lyder budskabet, når Thisted Bibliotek sammen med landets øvrige børnebiblioteker, DR Ramasjang og LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samler ind til Danmarks Indsamling 2016 i fællesskab med alle danske børn.

– Hvad enten man bruger to minutter på at hjælpe sin klassekammerat med at løse et regnestykke eller to timer på at hjælpe sine forældre med lørdagsrengøringen, så giver den gode gerning 25 kroner til årets Danmarks Indsamling. Penge som kan betyde en afgørende forskel for familier, der lever i ekstrem fattigdom i nogle af verdens mest udsatte egne. Derfor håber vi, at rigtigt mange børn indleverer gode gerninger på vores biblioteker frem mod den 5. februar, fortæller Carl Søgaard, bibliotekar ved Thisted Bibliotek.

Satser på verdensrekord i gode gerninger
Det er femte gang, at DR Ramasjang, skolebibliotekerne og LEGO-familiens fond sætter fokus på nogle af verdens mest udsatte gennem gode gerninger.

Alene sidste år mønstrede børnene gode gerninger for godt fem millioner kroner. I år har man planer om at sætte en vaskeægte verdensrekord. Det eneste, man skal gøre, er at hente et skema på biblioteket eller på kulturrummet.dk og udfylde det med sine gode gerninger og aflevere det senest den 5. februar kl. 12.00.

Store som små gode gerninger tæller og udløser 25 kroner hver til indsamlingen. Børn som udfører 10 gode gerninger eller mere modtager et særligt diplom.

Millioner indsamlet gennem årene
Siden 2010 har danske børn i alle aldre sammen med LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samlet 22.696.175 kroner ind til Danmarks Indsamling. Om Danmarks Indsamling 2016 Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag.

Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs udviklingsmål. Indsamlingen løber fra 1. januar og kulminerer med et tv-show på DR1 den 6. februar 2016 kl. 19.00.

FAKTA:
Sted: Thisted Bibliotek, Hurup Bibliotek, Hanstholm Bibliotek og bogbussen.
Tidspunkt: Skemaer udfyldes med gode gerninger og afleveres senest den 5. februar kl. 12.00.

Forfatter

Related posts

Top