KulturRummet laver kæmpe mellemfolkelig event

På torsdag indtages hele KulturRummet i Thisted, når efterårets tema kulminerer med en mellemfolkelig event for asylcenterbeboere og thyboer.

Alverdens kage udgør bare en lille del af aftenens varierede menu, hvor der er mulighed for at blive klogere på både flygtningedebatten og hinanden.

Lars Enevold Andersen, der er leder af Hanstholm Asylcenter, indleder arrangementet med et foredrag på Thisted Bibliotek, herefter går turen igennem Christiansgave til Plantagehuset, hvor bl.a. et band fra Thisted Musikskole vil levere en showcase.

Foredrag, fakkeloptog og fika
Den akutte flygtninge- og asylproblematik er næppe fløjet under radaren hos mange danskere.

I Thy blev det hele ekstra konkret i den forgangne uge, da de første asylansøgere flyttede ind i en interimistisk teltlejr lidt uden for Thisted. Selvom vejrliget nok kan få selv den mest insisterende campist til at pakke pløkker og barduner langt væk, er dette altså ikke en mulighed for de indkvarterede i det lokale nødcenter.

På torsdag er der imidlertid fast tag over hovedet – og en tur i stadsparken – til alle, der måtte ønske det, når KulturRummet slår dørene op for en interkulturel event med et varieret program:

• Foredrag med asylcenterleder Lars Enevold på Thisted Bibliotek fra kl. 19 til 19.45.
• Fakkeloptog ned gennem Christiansgave til Plantagehuset.
• Kaffe-fika med kager fra hele verden fra kl. 20-21.30.
• Livemusik ved Thisted Musikskole og åben scene fra kl. 20.30.

Alle er velkomne, men vil man sikre sig en plads, kan billetter afhentes gratis på biblioteket.

Hanstholm Asylcenters venner (HAV) vil være til stede med information og kogebøger, der kan købes til billige penge. Alt overskud fra eventuelle donationer eller kageglæde går ubeskåret til HAV.

Fra portrætvandring til simultanvisning
KulturRummet har i efteråret arbejdet på at kvalificere den overordnede flygtningedebat ved bl.a. at udstille flygtningeportrætter, afvikle workshops for børn fra Hanstholm Skole og Hanstholm Asylcenter.

Og i torsdags blev Andreas Kofoeds medrivende dokumentarfilm vist på Thisted Bibliotek som en del af en national simultanevent arrangeret af CPH:DOX.

FAKTA:
Sted: Thisted Bibliotek, Tingstrupvej 19, 7700 Thisted (og resten af KulturRummet).
Tidspunkt: 26/11 kl. 19-21.30.
GRATIS billetter skal afhentes på Thisted Bibliotek

Forfatter

Related posts

Top