Kulturpulje uddelt: Støtte til både lokale teatre og museer

Region Nordjylland har uddelt ialt halvanden million kroner fra Kulturpulje 2019 til en række nordjyske projekter. De handler alle om at udvikle den nordjyske kulturarv, de særlige potentialer rundt om i Nordjylland eller om at skabe nye samarbejder.

Regionsrådet uddeler støtte fra kulturpuljen én gang om året. I 2019 er der fokus på projekter med fokus på kulturarv og stedbundne kvaliteter og på projekter, hvor kulturlivet søger nye former for samarbejde.

Blandt modtagerne er Limfjordteatrets  pilotprojekt Institut for talentudvikling. Projektet er støttet med 130.000 kroner.

– Vi er glade for at kunne bidrage til udviklingen af det nordjyske kunst- og kulturliv med pengene fra vores kulturpulje.De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og de handler både om kulturarv, folkemusik, internationalt samarbejde og kunsthåndværk. Herudover er der en række ambitiøse talentudviklingsprojekter inden for både film, musik, scenekunst og litteratur. Samlet set kommer de til at promovere Nordjylland og skabe glæde for rigtigt mange nordjyder, siger Ole Stavad, formand for Udvalg for Regional Udvikling.

Nordjydernes egen kulturarv
Et andet af de støttede projekter er skabt i et samarbejde mellem alle de statsanerkendte kulturhistoriske museer i Nordjylland. Projektet hedder ”Vores Nordjylland”, og det involverer en række helt almindelige borgere i hele Nordjylland.

I samarbejde med museerne skal de sætte ord og billeder på den nordjyske identitet, som den ser ud i dag fra netop deres synsvinkel. Det hele munder ud i en vandreudstilling, der vises i alle dele af regionen. Samtidig oprettes der en Facebook-side og en Instagram-konto, hvor alle kan komme med deres bud på, hvad de oplever som særligt nordjysk og hvorfor.

– Som kulturhistoriske museer arbejder vi ikke kun med at formidle fortiden men også med at dokumentere nutiden. Derfor håber vi, at rigtigt mange mennesker vil være med til at sætte ord og billeder på, hvad de opfatter som særligt nordjysk. Vi glæder os til at invitere nordjyderne med ind i vores museumsverden og give dem selv ordet for en stund, siger Anders Have Espersen, direktør for Museum Mors.

Vores Nordjylland er blevet støttet med 250.000 kroner.

 

Forfatter

Related posts

Top