Kulturmødets musikprogram fuldendt

Hugorm, Katinka Band, Den Sorte Skole og Dopha er blot nogle af de i alt 11 navne, som slutter sig til Kulturmødets omfattende musikprogram 2022.

Det er et program, som sætter skarpt fokus på nye, spændende navne og samtidigt repræsenterer en folkelig bredde.

– Årets program favner bredt og lander ambitiøst. Vi sætter scenen for de store fælles koncerter med Hugorm og Katinka Band på Folkescenen, inviterer publikum på totalinstallation i Nykøbing Kirke skabt af Den Sorte Skole og kunstnerkollektivet Vertigo og sikrer fest til de lyse timer med blandt andre Fabräk og Zar Paolo, siger kulturmødets direktør Trine Bang inden hun tilføjer:

– Det er det bedste musikalske program, vi har præsenteret i de fire år, jeg har været direktør, og understreger, at Kulturmødet har store visioner på musikkens vegne.

Hugorm er født ud af en midtlivskrise, og har siden begyndelsen ikke befundet sig i hi på noget tidspunkt. Med forsanger Simon Kvamm og co. er der kun kommet mere fart og flere farver på den mangfoldige palet, hvilket ikke mindst kommer til udtryk, når de står i øjenhøjde med publikum til koncerterne. Hugorm spillede sin første koncert på Kulturmødet i Monas Hus i 2019, og deres shows stikker i mange forskellige, kreative retninger undervejs. For dem der har set bandet live, hersker der ingen tvivl om, at man som publikum får frirum til at rase og rense ud.

Katinka Band markerer sig ved at være helt igennem egenrådige, og deres eksperimenterende og poetiske popmusik skabes hverken efter skabelon eller på bestilling. De kritikerroste publikum-darlings med fængende radiohits er hyldet og elsket af mange, men er først og fremmest et projekt, som er båret frem af en ukuelighed og en insisterende ægthed. Forsanger Katinka Bjerregaards tekster er en mosaik af både hjertelige og smertelige følelser, som lige så vel som at varme også hellere end gerne må gøre ondt. Tekstuniverset har rod i hendes egen dagbog, men trækker tråde tilbage til store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen.

UngKult er for unge af unge
På Kulturmødet er der også dedikeret et helt område til unge, som den lokale forening UngKult præsenterer spirende talenter fra.

Det er et ambitiøst program, som præsenterer nogle af landets mest lovende kunstnere. Hos UngKult er der derfor også stor begejstring over årets program.

– I 2020 startede vi med et par lokale bands i vores eget telt. Nu er vi klar til at fyre op under Kulturmødets nye koncertscene med et drømmeprogram af artister som Rigmor, Guldimund, Kalasset og Dopha. Og så er vi ikke engang færdige med at præsentere alt det andet gode, vi har på programmet indenfor samtale og stand-up, forklarer Malte Houe fra UngKult.

Udover er Hugorm og Katinka Band er følgende nye navne føjet til programmet:

Hun_sagde
Den Sorte Skole & Vertigo – Refrakto Burning Red Ivanhoe Rigmor
Guldimund Dopha
Kalaset
FABRÄK
Zar Paulo
Dillistone
USSEL

Kulturmødet afholdes på Mors fra den 25. – 27. august og er gratis for alle besøgende.

Forfatter

Related posts

Top