Kulturmødets 20.000 gæster sikres imod terror

Selvom det ikke lige ligger i kortene, at ISIS skulle lave et terrorangreb imod Kulturmødet, tager man sine forholdsregler. Også selvom det ikke er et krav fra Politiet.

Det skriver Morsø Folkeblad i dag.

Der er udarbejdet en sikkerhedsplan af to, der studerer  studerer krise- og risikomanagement i København. De har opholdt sig på Mors de seneste syv uger.

–  Vi har set på, hvad der kan ske af utilsigtede hændelser, hvor folk kan komme til skade. Det kan være lige fra uvejr, faldulykker, til brand og i værste fald, og heldigvis mindst sandsynligt, en terrorhandling. Vi skal forholde os til, at alt i princippet vil kunne ske, siger Arne Kirk, direktør for teknik og miljø i Morsø Kommune til avisen.

Foto af Arne Kirk : KTC

Der vil efter al sandsynlighed blive opstillet betonklodser på strategiske steder på kørearealer for at forebygge terrorhandlinger med køretøjer, som endnu ikke er forekommet på dansk grund.

– Der er ikke et aktuelt krav fra myndigheder om, at vi skal lave en sikkerhedsplan, men der er et generelt krav om, at vi som arrangører skal kunne tage vare på sikkerheden. I takt med, at Kulturmødet bliver større og større, er det en opgave, der vægter lidt tungere. Men udover hjemmeværnsfolkenes tilstedeværelse vil publikum næppe mærke synlige forandringer, siger Arne Kirk.

Fotograf: Lars Dahl Photography

Forfatter

Related posts

Top